3 noves idees creatives per a la neu i altres propostes d’hivern

3 idees creatives per a la neu 01a

L’hivern passat vàrem anar a la neu però vàrem tenir mala sort perquè el dia no acompanyava gens i en poc més d’una horeta d’estar-hi jugant, vàrem haver d’anar a amagar-nos a la cafeteria que hi havia per allà aprop. I allà, per entretenir els nens que estaven morts de fred, frustrats i avorrits, vaig obrir la motxilla amb les propostes que duia preparades de casa… Sort que n’hi havia alguna d’interior!

3 idees creatives per a la neu 01d3 idees creatives per a la neu 02Vàrem anar a fora a recollir un parell de safates de neu i ens vàrem dedicar a decorar-la amb confettis de colors, pompoms, pedretes daurades i palletes. Malgrat el fred que feia, vàrem anar entrant en calor i conformant-nos amb la situació. Veure nevar tant com ho feia era preciós i tenir la possibilitat de decorar la impecable neu blanca de la safata va ser tot un execici de poesia visual.

3 idees creatives per a la neu 01cPer a gent que veu molt poques vegades nevar, intentar endur-te un xic de neu a casa és tot un repte. Fa dos hiverns, ens vàrem endur neu per a hidratar les perles d’aigua i experimentar amb elles.

3 idees creatives per a la neu 03Aquesta vegada també ho hem fet, però per emportar-nos la neu en conserva. En unes ampolletes transparents, hi vàrem posar unes perles d’aigua, una mica de neu i uns quants elements decoratius per animar el conjunt. El resultat: la neu encara la tenim ben visible dins les perles d’aigua al menjador de casa i gaudim d’un record de la nostra aventura. A més, observar com la neu es va fonent i va entrant dins les perles d’aigua és un espectacle molt interessant per als nens.

3 idees creatives per a la neu 01bQuan es va aturar la tempesta, encara anàvem bastant molls i la por a refredar-nos ens va fer tornar cap a l’hotel a canviar-nos de roba. No ens vàrem poder estar, però, de pintar un xic la neu amb els colorants alimentaris que portàvem preparats dins uns aplicadors de tint per als cabells. No podem presumir d’haver realitzat una gran obra, però com a mínim ens vàrem treure l’espineta…

3 idees creatives per a la neu 07I al cap d’unes horetes, ja marxàvem cap a casa, amb una bossa plena de propostes sense estrenar però amb el cor content d’haver estat una nit en un hotelet encantador tot de fusta a peu de pista, d’haver fet un viatge en tren i d’haver gaudit en família de l’esplendor de la natura en el paisatge meravellós i nevat de La Molina.

Esperem que aquest any poguem posar en pràctica més jocs a la neu. Per si voleu recordar les nostres propostes de l’hivern passat, us recomanem que visiteu els següents enllaços:

I per si voleu experimentar a casa amb activitats relacionades amb la neu i el gel, naturals o artificials, podeu visitar aquests altres:

6 comentaris (+add yours?)

  1. judith franch clubpetitslectors
    febr. 01, 2015 @ 11:50:28

    Nosaltres no tenim a prop la neu, o sigui que el cap de setmana passat vam fer neu a casa! La recepta és super senzilla (300g bicarbonat sòdic + aigua) i queda una textura molt semblant a la neu, inclús està una mica freda i tot! Els nens s’ho van passar pipa i nosaltres vam gaudir veient-los disfrutar així! Ens encanten les activitats manipulatives!
    Genial les teves propostes, a veure si aviat podem tocar neu de veritat 😉

    Respon

  2. Mamas con Arte
    febr. 01, 2015 @ 13:34:46

    Ostres moltes gràcies per compartir aquestes propostes ens aniran molt be aquest hivern!! Nosaltres l’any passat també varem pintar a la neu, però en el nostre cas amb aquarel•les!! Una abraçada

    Respon

    • elisabetsalie
      febr. 02, 2015 @ 07:01:15

      Amb aquarel.les? Mmmmm, sembla interessant, no es deu haver de mullar el pinzell i els colors deuen ser espectaculars! Mirarem de provar-ho si en tenim oportunitat! Una abraçada.

      Respon

  3. Camino
    febr. 03, 2015 @ 10:30:24

    m’encanta la proposta de les boles d’aigua, la propera vegada que anem a la neu ho provarem !!
    Ah, i això de portar safates com a material és molt bona idea, apuntada també !
    Abraçades!!!

    Respon

Deixa un comentari