Benvinguts al Pol Sud

benvinguts al pol sud 01L’hivern passat, després de descobrir els llibres i veure el curtmetratge Perdut i trobat, amb els nens vàrem voler fer uns pingüins de cartró (entrada enllaçada a baix) i com que els va agradar tant, els vaig voler muntar un Pol Sud a la sala per tal de viure aventures amb els nous amics.

Vaig agafar uns quants retalls de pòrexpan, unes safates blanques, uns pots de plàstic també blancs, papers platejats i metalitzats, una safata amb un retall de paper metal.litzat blau per simular un llac al gel ple de peixets de colors de goma eva i els pingüins de cartró que vàrem fer. Ho vaig posar tot sobre un llençol vell i vaig esperar a que vinguessin de l’escola.

Es varen emocionar, de veritat. Portàvem tantes hores parlant de pingüins, llegint els contes, veient la pel.lícula i volent jugar amb ells que quan varen veure la sorpresa que els havia preparat s’hi varen llançar de caps.

El primer que varen fer va ser fer construccions amb els blocs de pòrexpan: torres impossibles i de formes capricioses varen omplir la sala, cadascun les feia com més li agradaven.

benvinguts al pol sud 05benvinguts al pol sud 07El petit llac glaçat va ser tot un descobriment per al petit: els pingüins mengen peixos i es banyen a l’aigua freda de l’entany… Després va venir la construcció dels iglús, petites casetes per als pingüins de la nostra família.

I a poc a poc vàrem anar recreant la vida dels nostres amics. Pura invenció, pura imaginació. També hi vàrem acabar introduint elements de la cuineta per a fer un àpat com cal i algun trencaclosques en forma de peix gegant que es vol acabar els peixets que alimenten als nostres amics.

benvinguts al pol sud 12benvinguts al pol sud 15Per acabar la sessió, varen acabar construint cotxes amb una safata de pòrexpan blanc i un volant fet amb els pots de plàstic i recorrent el pol sud ben motoritzats… si fins i tot hi varen construir carreteres!

benvinguts al pol sud 16benvinguts al pol sud 17La sessió va ser fantàstica i els va entretenir tota l’estona entre l’escola i el sopar. I l’endemà va continuar… Els va agradar tant, que aquest hivern me l’han demanat diverses vegades, de manera que ja fa dies que estic recopil.lant noves peces de pòrexpan per a tornar-hi.

Enllaç citat: Nens i pingüins: dos llibres, una pel.lícula i una manualitat de Manetesicosetes.

5 comentaris (+add yours?)

  1. Magda
    gen. 21, 2015 @ 23:21:04

    Uauuuuuuuu quin Pol Sud tant fantàstic, m’encanta!!!!!
    Una idea genial no m’extranya que els teus petits estiguessin ben entretinguts.
    Petonets bonica

    Respon

  2. Fernando Alvarez de la Mata
    gen. 27, 2015 @ 22:32:38

    Hola, nos ha gustado la entrada y la vamos a sacar hoy en el resumen semanal de blogs de papás y mamás en Bebés y Más.

    Un saludo

    Respon

  3. Trackback: Hospital d’animals | manetesicosetes

Deixa un comentari