Presentació

Hola a tothom!  Ara fa dos anyets que vaig ser mare per primera vegada i    quatre mesos per segona.  Tinc dos bebès  preciosos que, dia a dia, m’ensenyen a redescobrir el món que m’envolta.  És gairebé màgic captar la innocència d’aquest despertar a les sensacions, veure com les seves manetes s’apropien dels objectes que els proposo i els seus somriures i mirades em transmeten la felicitat de la seva descoberta.  És com si em diguéssin “Som tan afortunats d’estar en aquest món ple de colors, olors, sabors i materials tan diversos! Ho trobem tot tant interessant que no parariem mai d’explorar! Gràcies, mama”.  Per això, el meu cap no para de barrinar què més puc fer per sorprendre’ls, i el que és graciós, és que són ells els que m’acaben sorprenent a mi!

Aquest blog neix per a explicar les experiències i jocs que proposo als meus fills en les poques estones que em queden lliures…, per si algú té ganes de provar alguna cosa. Gairebé tot són coses que es poden fer a casa, majoritàriament amb materials de reciclatge, no gaire traça, però amb molt d’amor i il.lusió. Ànims!

Gener del 2012

Presentació 2

Tot canvia. Els nens creixen i les seves necessitats i habilitats canvien, les mares tornen a la feina i hi ha menys temps per escriure… Vaig començar el bloc animada per diverses persones que sabien que feia joguines i m’atrevia a proposar jocs no gaire habituals a les cases per als meus nens i que m’havien demanat que ho publiqués per tal que d’altres poguessin aprofitar-ho. Em deien que tenia bones idees. I així ho vaig fer. Vaig iniciar el bloc amb aquesta intenció, explicar com feia cosetes per les manetes dels meus fills per ajudar-los a descobrir i a gaudir del món que els envolta, mentre em meravellava amb les seves descobertes. Aviso: no sóc experta en res, només sóc mare i tot el que sé sobre nens és el que vaig aprenent d’ells i del que he anat llegint… En aquests moments, el límit d’edat és el dels dos anys i mig del meu gran.

Però només en començar el bloc, la meva germana em va dir que algunes frases eren molt boniques i que s’hi traslluïa l’amor que sento per ells i que resultaven molt emotives. I vaig pensar que ja que escrivia el que feia per al profit dels altres, bé podia incloure en aquests altres als meus dos fills i descriure alguns dels bons moments que hem passat junts, les seves reaccions i les sorpreses constants de la nostra relació i la seva evolució. Jo no recordo gaire res de la meva infantesa, i m’agradaria que els meus fillets poguessin tenir-ne un testimoni, de manera que he anat introduint paràgrafs i posts que contenen un to més subjectiu.

Un altre comentari que em va fer pensar en l’orientació del bloc és el que em va fer una bibliotecària amiga quan li vaig dir que només publicava coses que no fossin del tot habituals de fer a les cases i que en fèiem moltes més, algunes clàssiques de fer amb nens, altres que trèiem de llibres o d’altres blocs que he començat a seguir darrerament. Em va dir que ho escrivís igualment, que potser seria una font d’inspiració per algú. Per això he decidit que, de tant en tant, publicaré algun post sobre les visites a l’hort dels avis, alguna sortida a caminar, alguna manualitat, algun espectacle o curset, algun llibre especial o alguna visita a llocs que puguem fer amb els nens, encara que no siguin gens originals… Haver-los compartit amb els meus fills, per a mi, ja els fa ben especials.

En definitiva, que el bloc ha canviat. Potser podriem dir que ha crescut, com els nens… Intentaré anar escrivint, en la mesura que la recent incorporació a la feina em permeti, tot el que penso que pot ajudar a configurar els valors, els gustos, les habilitats i el caràcter dels meus fills. Tot el que els ajudi a ser educats en la creativitat, la curiositat, la il·lusió  i el joc. Tot el que els pugui ajudar a donar-los eines per descobrir, comprendre i desenvolupar-se amb respecte en el món i créixer amb la ment oberta i lliures de prejudicis, per poder gaudir amb entusiasme d’una vida plena i feliç…

Juny 2012

26 comentaris (+add yours?)

  1. Xènia
    des. 14, 2012 @ 18:36:41

    Sóc una estudiant d’educació infantil, buscant per internet he arribat al teu bloc, i em sembla molt interessant. D’ara en endavant et seguiré, molt bona feina!
    Felicitats!

    Respon

    • elisabetsalie
      des. 14, 2012 @ 22:30:30

      Moltes gràcies, Xènia. M’afalaga que t’interessi el meu bloc, ja veus que és molt personal i casolà. M’he passat pel teu i el veig súper professional. Qualsevol suggeriment que em vulguis fer, serà molt ben rebut. Jo també et llegiré. Salut!

      Respon

  2. Tanit
    gen. 15, 2013 @ 21:11:43

    Flipo moltíssim amb la teva imaginació. Jo també en tinc molta, però està clar que per entretenir la meva nena de 2 anys i 9 mesos els dies de pluja i fred me’n falta. Enhorabona i des d’aquí et professo admiració eterna.

    Respon

  3. natura
    jul. 10, 2013 @ 08:01:21

    Jo també sóc mama i intento ser creativa! La teva feina és molt bona! Per mi és com anar a la biblioteca a cercar idees! Gràcies perquè em motiva molt!

    Respon

  4. montse
    ag. 19, 2013 @ 14:34:26

    Hola Elisabet! Fa uns mesos que consulto el teu blog…n’estic enamorada!!! La meva pregunta és…quan vas començar a fer tot això amb el gran? El meu nino té 11 mesos i em sembla com impossible fer la majoria de propostes!
    Tinc moltes ganes que ja camini i sigui una mica més autònom per començar a jugar amb totes aquestes idees! però, de veritat, a partir de quan ja vas començar a fer això?

    Respon

    • elisabetsalie
      ag. 19, 2013 @ 17:15:13

      Hola, Montse, gràcies per lloar el meu blog!
      El meu gran va començar amb la Panera dels Tresors al voltant dels 9 mesets i de seguida s’hi va enganxar. Després, varen anar arribant les altres paneres i les altres idees…
      Si t’hi fixes, les propostes que explico solen anar encaminades a sorprendre els nens, i si, a més a més, acaben obtinguent algun resultat final, millor que millor, però això va més dirigit al gran que al petit.
      El petit, que ara està a punt de fer dos anyets, de ben petit ha participat en les propostes de casa en la mesura que pot, de cap manera voldria arraconar-lo. Per ell, el millor és tocar, provar, barrejar i trobar coses noves, de manera que menjar, substàncies, textures, etc. són el millor regal que li pots fer. I si vol pintar, que pinti, i s’embruti i que rigui… Només cal que li posis les propostes a l’abast de la mà que ell fluirà i descobrirà moltíssim. Asseu-lo a una trona, a un caminador, a terra amb una safata amb potes, com et vagi bé, però que gaudeixi de les teves propostes sense marcar-te objectius. Segur que serà enriquidor per ell i tot un espectacle per a tu. Espero haver-te ajudat. Una abraçada!

      Respon

  5. Rosa
    set. 04, 2013 @ 13:24:38

    Bon dia,
    Primer de tot et vull felicitar pel teu blog, és genial i molt visual. Sóc mstra de plàstica i tinc un dubte que no sé si em podries contestar.
    Si fem activitats de pintar fluorescent sobre fons de cartolina negre, després per veure-ho millor hauria de posar-ho davant d’ un llençol i comprar una llum negre? de què es tracta, d’ una bombeta especial?
    Molt agraïda.

    Respon

    • elisabetsalie
      set. 05, 2013 @ 14:00:23

      Hola, Rosa. Gràcies per la lloança al blog, em fa molt feliç que una mestra de plàstica el trobi molt visual 🙂
      La llum negra és una bombeta o un fluorescent especial que emet aquest tipus de llum. No cal cap llençol ni cap pantalla. Nosaltres l’endollem a la corrent i fa que els colors fluorescents i el blanc es vegin espectaculars. Solen utilitzarne a discoteques i a atraccions de fira com el tren de la bruixa. Espero haverte pogut ajudar. Una abraçada.

      Respon

  6. Maria :D
    nov. 13, 2013 @ 19:42:00

    Hola, Em dic Maria i treballo de mestra d’Educació Infantil. M’agrada crear amb material d’ús qüotidià i que els petits, manipulin al màxim 😀 Cada dia que rebo un mail, fent referència al teu blog, al·lucino!!! M’encanta la feina que fas a casa i de debó admiro a les mares com tu, que volen que els seus fills creixin sans, educats en la creativitat, la curiositat, la il·lusió i el joc, com bé dius en la teva presentació. Ànims i una abraçada ben forta. Gràcies! Maria.

    Respon

    • elisabetsalie
      nov. 14, 2013 @ 07:06:12

      Moltes gràcies, Maria, per aquest comentari!
      Sempre són benvinguts els comentaris, però en moments com aquests en que estic des de fa poc a jornada sencera i sense temps per a res -ni per al blog-, són encara més ben rebuts. Són com una injecció d’optimisme que t’ajuda a no defallir i continuar amb el projecte d’explicar el que anem fent a casa.
      A més, el fet que siguis una professional del tema i que trobis positiu el que estic fent, em fa sentir molt afalagada. Espero, si és possible, els teus comentaris i consells.
      Un petó!

      Respon

  7. Cristina
    nov. 19, 2013 @ 23:22:21

    Hola, acabo de descobrir aquest espai i m’encanta. Tinc la sort d’estar més amb els meus fills gràcies a les retallades i et penso copiar moltes idees, molts ànims!
    Cristina Alier

    Respon

    • elisabetsalie
      nov. 20, 2013 @ 06:53:43

      Hola, Cristina! M’encanta que parlis de manera positiva del fet de poder estar més estones a casa amb els teus fills. Copia tot el que vulguis i passa aquests temps de retallades, gaudint tant com et sigui possible dels teus petits. I si a més, ens ho vols anar explicant, millor que millor. Una abraçada!

      Respon

  8. aina
    febr. 03, 2014 @ 19:30:37

    hola elisabet! Navegant per aquest mar que és internet he trobat el teu meravellos blog pel d’idees. M’has donat idees per jugar i compartir amb el meu petit de dos anys i mig. A més tinc una pregunta, a veure si pots ajudar-me: estic preparant la disfressa per l’escola bressol i anirà disfressat de gallineta. He comprat un mobo groc com a fons( per sota) i vull posar-li un coset com amb plomes pero no sé com fer-ho. Per la resta, ho faré amb goma eva.

    Gràcies!
    Aina

    Respon

    • elisabetsalie
      febr. 04, 2014 @ 15:46:40

      Hola, Aina! m’alegra que t’agradi el meu blog i que et pugui inspirar per compartir estones de joc amb el teu petit.
      Pel que em dius de la disfressa, jo no em complicaria: agafaria feltre dels colors que vuguis per a les plomes i en retallaria la forma i ho enganxaria amb cola per a roba. La cola és ràpida d’assecar i el feltre no s’ha de sobrefilar. Fàcil i ràpid. Ja em diràs com t’ha anat. Una abraçada!

      Respon

  9. isabel bernet
    febr. 05, 2014 @ 13:51:21

    M.encanta el teu blog!!

    Respon

  10. Meritxell
    març 23, 2014 @ 23:16:41

    Bona nit, he arribat al teu blog, i no se pas com ho he fet, però ha estat una experiència molt interessant, jo també sóc mare, però de dues nenes i a igual que tu hem motiva el fet de poder.los ensenyar coses interessants i disfrutar de la seva companyia, també faig un blog on exposo tot el que fem, http://dosprinceses.blogspot.com.es/ ,tant sols dir.te que us aniré seguint. Gràcies.

    Respon

  11. Marta
    des. 15, 2014 @ 18:47:33

    Bones, he arribat al teu blog i la veritat ha estat una grata sorpresa! moltes gràcies per compartir tot el que fas, segur que n’aprendré un munt. Et segueixo i així puc seguir-ne el fil. et convido al meu blog. Una abraçada.

    Respon

    • elisabetsalie
      des. 20, 2014 @ 09:19:06

      Moltes gràcies pel comentari i per seguir-me. La veritat és que ens ho passem bé compartint activitats. Afegeixo el teu blog a la meva barra lateral dreta, així et podré seguir més fàcilment. Una abraçada

      Respon

  12. Víctor
    febr. 27, 2015 @ 12:16:11

    Enhorabona pel bloc i pel teu compromís amb els teus fills!
    et passo el nostre bloc on podràs veure la nostre feina amb les famílies,
    on creiem la importància d’estimular la creativitat de ben petits i amb família!
    http://activitatsdart.org/

    Respon

  13. Erika Herráiz
    oct. 30, 2017 @ 14:12:47

    El teu testimoni com a mare és meravellós i l’amor que transmets als teus fills es palpa en cada entrada del teu blog. Moltes gràcies per compartir aquests retalls familiars tan entranyables i enriquidors.

    Respon

Deixa un comentari