Jocs amb neu: propostes i materials

Aquest diumenge teníem ganes d’anar a jugar amb neu, però una febrada imprevista del gran ens va aixafar els plans, de manera que ho vàrem haver de posposar. Com que sembla que la que estic pioca ara sóc jo, us explico el que volíem fer per si ho podeu provar abans que nosaltres.

jocs amb neu 01Com que no sabem com reaccionaran els petits davant un camp nevat, i no ens ve gens de gust haver conduït una estona llarga d’anada i una altra de tornada per què una vegada allà, no sàpiguen què fer-hi, ja feia dies que tenia uns quants jocs pensats per si de cas.  Suposem que el gran s’ho passarà bé tirant-nos boles i baixant assegut a un plàstic (si és que on volem anar hi ha pendent…), però pensem que el petit té el joc més limitat i que ens calen propostes que puguin interessar als dos germans. Dissabte vaig preparar aquests jocs i aquests materials que posarem en pràctica en quan en tinguem oportunitat:

  • BUSCAR TRESORS: Consisteix en trobar petits tresors enterrats a la neu en un radi proper a una zona assenyalada. Per aquesta ocasió, he posat un parell de gominoles de colors dins uns gotets transparents amb tapa i  farem servir unes canyetes de refresc amb un trosset de washi tape com a banderetes per assenyalar on han de buscar.
  • FER FLAMS:  i decorar-los amb purpurina, plomes i branquetes diverses que poguem trobar.
  • TENYIR NEU: Agafar copes de plàstic transparent i posar-hi barreges de colorants per fer més colors i afegir-hi neu. Barrejar el contingut d’algunes copes i de d’altres no, posar el colorant al damunt o a sota…
  • FER UNA FAMÍLIA DE NINOTS DE NEU: Com que els nens són petits per poder fer-ne un de gran, mirarem de fer-ne quatre de petitets que decorarem amb ulls, nassos, boques, orelles i barrets del senyor Potato, ja que els encanta i segurament els despertarà la curiositat veure com queda el resultat final.
  • CURSA D’ESPONGES: Posar una esponja al fons de dos túpers iguals. Omplir-los amb neu i posar-ne un al sol i l’altre a l’ombra, per veure quina és la que arriba primer a dalt quan la neu es vagi fonent.
  • jocs amb neu 02FER UN QUADRE: Aquesta activitat és més tranquil.la, potser per al final de la sessió quan estiguin cansats, asseguts damunt un plàstic. L’activitat consisteix a recollir neu dins una safata gran però poc fonda i decorar-ne la superfície amb diversos materials: salers de purpurina, pedretes daurades, boletes liles, canyetes trencades, pipetes comptagotes amb colorants alimentaris … Si no estan cansats, es pot fer directament a terra, delimitant l’espai a decorar amb les pedres o amb branquetes que poguem trobar.
  • PERLES DE NEU: Abans de marxar, recollir neu, posar-la en un túper hermètic i escampar-hi per damunt perles d’aigua de les que es posen als gerros, fixant-nos en que les boletes són petites i la neu és sòlida perquè quan obrim el túper ja a casa, la neu s’hagi tornat aigua i les perles s’hagin inflat. Després, òbviament, jugaran amb elles i potser les posem a la taula de llum. És una manera d’endur-nos la “neu” a casa!

També ens emportarem una pilota, culleres i pots de diversos tamanys i un plàstic per seure a terra quan calgui. Ja tinc ganes de ser-hi, a veure com va el dia! Creuarem els dits perquè pugui ser aviat!

[Actualització]

Si voleu veure com es va desenvolupar la nostra visita a la neu amb aquests jocs, aneu a AQUEST enllaç.

3 comentaris (+add yours?)

  1. angaleta
    febr. 21, 2013 @ 00:57:38

    Oh, m’encanten les propostes, però he d’admetre que el clàssic “pintar sobre neu amb colorant” el tinc pendent… porto tot l’hivern esperant que algun dia nevi per a dur-la a terme… oix… Espero que tots plegats us recupereu ben aviat!

    Respon

  2. elisabetsalie
    febr. 23, 2013 @ 06:21:41

    Doncs no pateixis que aviat el podràs fer realitat. Sembla que aquest cap de setmana ha de nevar!. Jo també en tinc unes ganes….

    Respon

  3. Trackback: Jocs amb neu: l’experiència | manetesicosetes

Deixa un comentari