Construccions amb gots i cd: en sec i a l’aigua

construccions amb gots i cd 01

L’estiu és temps de canvis a casa ja que aprofitem per adaptar el pis a les noves i creixents necessitats de la família. L’estiu passat, no sé com, vàrem reorganitzar espais de la sala i vàrem aconseguir lloc per a dues tauletes per tal que els nens tinguessin un espai fixe per a gaudir de propostes que no hagin de desmuntar cada dia.

construccions amb gots i cd 02La primera proposta amb què es varen trobar va ser aquesta de la foto: unes construccions amb gots de plàstic reutilitzables i un munt de cd vells. Immediatament es varen posar a investigar, com sempre, primer amb certa prudència i respecte per no fer malbé gaire el que hi havia, però després amb l’alegria i passió que els caracteritza.

construccions amb gots i cd 03Torres, muralles, amb cd, sense cd, amb els gots cara amunt, amb els gots cara avall, construccions circulars, en línia recta… Varen provar de tot durant els dies que el material va estar per sobre les tauletes. No sempre hi estaven jugant, és clar, sino que anaven i venien i ho compaginaven amb altres jocs que tenien per terra. I quan l’activitat va perdre el seu interés, la vaig recollir esperant una nova ocasió per a plantejar-la.

La nova ocasió ha estat aquest estiu, però amb una variant important: que l’hem posada a la piscineta. La idea és que facin construccions en equilibri sobre safates posades a l’aigua que es van desplaçant pels seus propis moviments. Engrescador i interessant.

construccions amb gots i cd 04Una altra vegada varen construir torres, muralles, cases, etc. provant, tornant a provar i buscant noves maneres d’aguantar els gots i els cd en equilibri, vigilant ben concentrats de no fer caure les seves obres. Ja se sap, si el medi canvia, les construccions esdevenen noves, ja que cal esbrinar de nou les condicions amb què es mantenen: si hi ha aigua a les safates, aquestes es van enfonsant; si hi ha aigua a alguns gots, les construccions pesen més d’un costat que d’un altre i també acaben caient; el suau bamboleig de l’aigua fa que les safates es desplacin i puguin xocar amb les cantonades de la piscina, etc. És sorprenent tot el que van esbrinant de nou per a poder aconseguir el seu objectiu!

construccions amb gots i cd 05Com heu pogut comprovar en altres entrades, ens agrada posar jocs a l’aigua de la piscina, ja que a la terrasseta no hi ha espai per a tenir-ne cap de gran, de manera que intentem compensar la falta d’espai amb alguna proposta per tal que s’ho passin millor. I qui diu piscineta, diu banyera, de manera que en realitat, gairebé tot el que proposem és fàcilment plantejable tot l’any a l’hora del bany. Aquí sota deixo enllaçades algunes de les altres propostes que hem fet per a aigua freda o calenta. Esperem que us interessin:

2 comentaris (+add yours?)

  1. Angaleta
    ag. 06, 2015 @ 12:19:14

    M’encanta la frescor que emana d’aquesta proposta, d’aquesta idea, d’aquest joc.
    El medi és diferent, per tant, malgrat les propostes siguin les mateixes, tot canvia i és diferent. I si l’aigua s’arriba a estar un xic quieta… les construccions es doblaran!

    Respon

    • elisabetsalie
      ag. 11, 2015 @ 08:21:50

      Jejeje, amb els meus dos bitxets, que l’aigua s’estigui quieta no és feina fàcil! Tot i així, no està gens malament tot el que proven i aconsegueixen fer, i quan els cau la construcció a terra, practiquen la tolerància a la frustració amb esportivitat. És una proposta divertida! Petons.

      Respon

Deixa un comentari