Sopa de lletres i de colors

Ara que ja ha fet un parell de setmanes de bon temps ja hem omplert la piscineta diverses vegades per jugar amb aigua i remullar-nos un xic. Com que la piscina és petita i hi posem poca aigua, l’hem de canviar cada dos o tres dies i aleshores és quan aprofito per fer una proposta de joc als meus petits.

sopa de lletres i colors 01

sopa de lletres i colors 02

Ja l’estiu passat teniem unes quantes safates al voltant de la piscineta amb objectes diversos que combinàvem per jugar. Una de les combinacions la vaig explicar a l’entrada Sura o s’enfonsa? que a més ens va ajudar a experimentar sobre la flotació dels objectes proposats. A poc a poc aniré explicant el que portem fet.

sopa de lletres i colors 03

Aquesta vegada els vaig sorprendre abocant a l’aigua motlles de plastilina amb forma de lletres i motlles de galetes amb formes diverses i de colors variats. Al damunt de dues cadires vaig posar-hi plats de colors i dues pales per pescar, enlloc dels coladors a què estaven acostumats l’estiu passat per augmentar la dificultat de manipulació.

Els vaig explicar que a dins la piscineta hi havia formes diverses i que estaria molt bé que les posessin al plat de color que els correspongués i que provariem de dir el nom del que pescàvem.

I així va ser: el petit va posar gairebé sense equivocar-se els motllos pescats en el plat correcte i, després que jo digués el nom del que representaven, va repetir ben content les darreres síl.labes. A vegades, cridava unes síl.labes inintel.ligibles assenyalant amb vehemència algun dels motllos que suraven a la piscina lluny del seu abast i jo m’havia d’esforçar en esbrinar què volia dir! Estava tan animat amb el joc que aviat va deixar la pala i el colador i es llançava gairebé de caps a la piscina per abastar les formes que volia.

sopa de lletres i colors 04

El gran va anar pescant les lletres de pal i les va anar dient amb correcció i entusiasme per, al cap de poc, composar el nom de tota la familia a la vora de la piscineta mateix.

Sense adonar-nos, vàrem estar practicant habilitats de pesca i manipulació d’eines, classificant per colors i aprenent vocabulari amb el petit. I amb el gran, vàrem reconèixer les lletres de pal  i vàrem composar paraules. Activitats molt completes, divertides, fresquetes i el que per a mi també és molt importat: permet als dos germanets compartir joc en harmonia.

4 comentaris (+add yours?)

 1. Camino
  juny 28, 2013 @ 09:53:14

  genial !! tots el moments de jocs són molt bons per a aprendre, per a investigar, llançar hipòtesi, esdevenint petits científics!! I si a més a més hi ha joc cooperatiu i respectuós, és perfecte!!
  petonets!

  Respon

 2. elisabetsalie
  jul. 01, 2013 @ 07:09:34

  Gràcies, ens ho passem tant bé com podem i sabem, i si a més és útil, millor que millor! Petons.

  Respon

 3. Trackback: Repassem nombres i colors amb imants i retoladors | manetesicosetes
 4. Trackback: Construccions amb gots i cd: en sec i a l’aigua | manetesicosetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: