Sura o s’enfonsa?

Un dels jocs d’aigua que més èxit ha tingut darrerament ha estat combinar materials diversos a la piscineta i veure com es comporten.  A casa, tenim diverses safates amb propostes de joc per anar-les posant a dins  i així anar canviant sovint d’activitat, ja que la piscineta, que no té més de 1’5m de diàmetre, no permet esplaiar-se gaire  més.

Una de les safates, conté pedres blanques i taps de suro, dos materials amb propietats ben diferents que es comporten de manera oposada dins l’aigua. Primer vàrem començar com una endevinalla: “Què creus que farà el tap de suro? Es quedarà a dalt o anirà cap a baix?” “I la pedra?” I al meu gran, després de tres o quatre exemples, no li va costar gaire predir els resultats posteriors. Després, vaig anar introduint altres paraules com “Sura?” o “S’enfonsa?” i més tard, li vaig demanar que agafés un tap en una mà i una pedra a l’altra i digués quina pesa més. Es va quedar pensant, però va tenir clar que “la pedra pesa mooooolt” i tot seguit ho va tirar tot a l’aigua i va veure que els suro surava i la pedra pesava molt i s’enfonsava. També vàrem observar què passava quan posàvem moltes pedres en un sol colador i en l’altre hi posàvem  molts taps de suro i deixàvem anar els coladors al mateix temps i es va sorprendre de veure que el que contenia els taps anava baixant lentament cap a baix sense el seu contingut, que s’anava escampant per l’aigua, mentre l’altre, havia anat al fons ràpidament, mantinguent les pedres al seu lloc…

Ara, hem afegit altres materials a aquest joc i ens dediquem a predir si les culleres, galledes, anelles, figuretes… “Suren o s’enfonsen” i si “pesen molt o no”. Li fan riure especialment els glaçons de plàstic perque quan els tira “s’enfonsen com les pedres” però de seguida “pugen a dalt com el suro”. Un entreteniment com un altre però que l’ajuda a descobrir alguna cosa més dels objectes que l’envolten.

Mentrestant, el petit va boig per intentar agafar alguna cosa que volta per l’aigua i la mama per impedir que s’ho posi a la boca… I així estem tots tres en remull i ben fresquets una estona!

6 comentaris (+add yours?)

  1. Mireia
    ag. 12, 2012 @ 00:10:33

    Que bé que us ho passeu! El meu gaudeix d’allò més caçant taps d’ampolla amb un colador! 🙂

    Respon

  2. angaleta
    ag. 14, 2012 @ 17:03:49

    Fantàstic!

    Respon

  3. Trackback: Primer aniversari de “Manetesicosetes” « manetesicosetes
  4. Trackback: Sopa de lletres i de colors | manetesicosetes
  5. Trackback: Remullem la panera dels tresors | manetesicosetes

Deixa un comentari