Remullem la panera dels tresors

remullem la panera dels tresors 01Aprofitant que tenim la piscineta, he volgut donar un punt de vista nou a la Panera dels Tresors que tantes tardes ens ha acompanyat al llarg dels darrers anys. El fet de posar la major part dels objectes de la Panera a l’aigua afegeix a l’interés que tenen els seus objectes la possibilitat d’investigar si suren,  s’enfonsen, si els que pesen més baixen, si són els que ocupen més volum, etc.

remullem la panera dels tresors 03Continuant una mica la investigació començada l’estiu passat amb els suros, les pedres i els glaçons que explicava a l’entrada Sura o s’enfonsa?, aquest any he volgut afegir molts més objectes a l’aigua perquè investiguin. I què millor que la Panera dels Tresors Original, la primera que vàrem fer i l’origen de tot plegat? Si voleu veure que què es tracta, podeu repassar la primera entrada que vaig fer en aquest bloc: La Panera dels Tresors, en la que explico com la lectura del llibre de Tere Majem i Pepa Òdena  em va animar a deixar descobrir el món als meus petits i a oferir-los experiències especials perquè gaudíssin amb tots els sentits.

remullem la panera dels tresors 02Doncs bé, malgrat la panera ja la tenen molt vista tots dos, posar-la a l’aigua va ser tot un èxit! Així van descobrir que el metall va cap al fons, que la fusta i el suro es queda a dalt, que el plàstic varia de posició, les pedres i les petxines baixen, etc.

També varen descobrir que l’aire que passa a través dels tubs canvia de so segons si parles a dins o fora de l’aigua, que no és tan fàcil fer pilons d’objectes perquè l’aigua se’ls emporta, que si poses algun objecte pesant dins un cistellet se’n va tot cap a sota…

Hi varen passar un munt d’estona remenant, valorant  i combinant els objectes! La proposta és ben senzilla però posar-ho tot en remull els ofereix una variable més que canvia la manera de valorar els vells i coneguts objectes… Un interessant laboratori d’investigació a la fresca!

remullem la panera dels tresors 04

———-Aquest blog es presenta als premis Stic.cat 2013.  Ens agradaria moltíssim poder passar a la final i per això ens cal el vostre vot. Si ens voleu votar podeu seguir les indicacions que apareixen sota el logotip dels Premis a la barra lateral del blog si ens llegiu des del blog mateix; al final de l’entrada si seguiu l’enllaç del facebook ; o al final de les darreres entrades si ho feu directament des del mòbil. En qualsevol cas, us agraïm moltíssim que ens ajudeu a ser sel.leccionats.———- 

7 comentaris (+add yours?)

  1. Camino
    jul. 23, 2013 @ 13:40:58

    I que bé s’està dins l’aigua!!! i quan és plena de tantes cosetes encara més !!

    Respon

  2. angaleta
    jul. 23, 2013 @ 15:31:24

    Una idea brillant! Les coses de sempre, un punt de vista nou = una experiència nova.

    Respon

  3. inski
    jul. 25, 2013 @ 01:40:14

    Canviant de perspectiva, el joc és nou! Una idea fantàstica!

    Respon

  4. Trackback: Construccions amb gots i cd: en sec i a l’aigua | manetesicosetes

Deixa un comentari