Taller de Creació Lliure amb Material de Reciclatge

Taller de creació lliure amb material reciclat manetesicosetesAquest hivern m’he estrenat en el món d’impartir tallers. Després de gaudir moltíssim amb diverses incursions a educació infantil, experiències enllaçades a sota, he decidit que m’encanta estar en contacte amb nens i oferir-los la possibilitat de deixar-se portar per la imaginació i crear el que els vingui de gust.

El taller que avui explico és un Taller de Creació Lliure amb Material de Reciclatge, realitzat amb una vuitantena de persones: uns 65-70 nens d’edats compreses entre els 3 i els 14 anys i els pares acompanyants dels més petits. Després de veure un vídeo introductori en què s’explica l’activitat, el taller de creació consisteix a oferir materials de rebuig variats i en quantitat en unes taules; en una altra taula, oferir materials per unir les diferents peces; i, per últim, disposar d’una taula de projectes, que és on els nens planifiquen i realitzen la seva idea. En acabar, els nens, posen títol i presenten la seva obra que deixem fotografiada per a la posteritat.

Notar com s’entusiasmen amb les propostes, veure com tenen idees amb els materials que els ofereixes, presenciar com ho proven de diverses maneres fins que els surt allò que volen és fantàstic. I contagiós. I altament addictiu. Els seus somriures, la seva passió per crear omplien l’espai… Sense adonar-se’n treballaven en grup, es posaven d’acord, s’ajudaven… Pensaven el projecte que farien, seleccionaven els materials, intentàven muntar-los, provaven, erraven, pensaven, tornaven a provar, prenien decisions, buscaven solucions, posaven títol… i al final, estaven orgullosos de les seves creacions. La sala bullia d’activitat, entusiasme i alegria. Pot ser fins i tot massa, ja que, aproximadament vuitanta assistents al taller, en plena febre creativa, és un pèl complicat de gestionar, però meravellosament esgotador i satisfactori. I més encara, quan al final del taller, et feien comentaris com: De qui ha estat la idea?, Ens ho hem passat genial!, És el millor taller al que he anat mai

Vegeu aquí unes quantes fotografies dels projectes realitzats:

Si a algú li ve de gust que organitzi i dirigeixi aquest taller -o algun altre que veieu en aquest blog- en el vostre centre, casalet, associació, etc., només cal que m’envieu un mail a l’adreça manetesicosetes@gmail.com per parlar de com adaptar-lo a les vostres necessitats i al nivell educatiu que em demaneu. L’experiència val la pena, de veritat.

Enllaços a l’explicació d’altres experiències-tallers:

6 comentaris (+add yours?)

 1. clubpequeslectores judith franch
  jul. 24, 2015 @ 14:35:56

  Carai quina gran experència!!! i quina passada les creacions que van sortir! Moltes felicitats 😉

  Respon

 2. VPS Formació
  jul. 26, 2015 @ 10:05:02

  M’encanta! Tot el que pot arribar a donar de sí una pila de material que, aparentment, no serveix per a res. Quina millor joguina que una capsa buida o un cartró del paper de vàter!

  Respon

  • elisabetsalie
   jul. 29, 2015 @ 05:50:36

   No en tinguis cap dubte, els materials susceptibles de ser canviats són molot interessants, però el que sobretot m’agrada és despertar la capacitat de veure’ls de manera creativa. Una abraçada

   Respon

 3. Angaleta
  jul. 28, 2015 @ 10:02:37

  Ei! Quina meravella!
  M’agrada tot: els materials, el plantejament, l’enfocament del procés…
  Utilitzar el material de rebuig per a crear quelcom nou i bonic és donar-li una segona oportunitat, una segona vida als materials, per tant, ja de per si és fantàstic.
  D’altra banda, el plantejament del procés (imaginar, inventar, projectar, crear, capturar) és tremendament ric i ple de possiblitats, cada fase enriqueix i engrandeix l’anterior, de manera que és un plantejament que ajuda al projecte a guanyar en profunditat i complexitat, i per tant, esdevé més ric… Això que no entrem a parlar dels detalls de cada composició i creació, de les múltiples opcions, possbilitats, i petits problemes per resoldre.
  Una meravella, una delícia!
  Mil gràcies per compartir-ho amb nosaltres!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: