Panellets de cor líquid

panellets de cor líquid 01

El tres darrers anys per la Castanyada i Tots Sants hem fet a casa amb els nens panellets creatius: el primer any de colors, el segon any farcits de gominoles i l’any passat amb cor líquid. Crec sincerament que de tots, són els millors. El seu cor líquid esclata en quan els mossegues i et sorprèn la seva suavitat i lleugeresa.

panellets de cor líquid 02Com cada any, hem pres com a recepta base la dels panellets tradicionals. Per a la massa cal barrejar 600 gr. de farina d’ametlles, 400 gr. de sucre candi, 1 ou, una patata mitjana o un moniato bullits amb pela i pelats en calent.


Una vegada feta la massa, l’emboliquem amb plàstic i la deixem reposar un parell d’horetes a la nevera i ja està llesta per a manipular. Per a fer aquests panellets farcits de cor líquid, vàrem fer boletes de panellets normals i hi vàrem clavar els dits al mig mentre estiràvem els laterals cap a dalt per a fer una mena de recipients, procurant que les parets quedin força gruixudetes i regulars per tal que no perdin líquid i es puguin coure de manera uniforme.
panellets de cor líquid 04Després, vàrem omplir els recipients amb dues cremes pastisseres bastant líquides, ja que buscàvem que, fins i tot després de passar pel forn, el farcit continués líquid. Ens vàrem decantar per unes “natilles” blanques i unes de xocolata.


panellets de cor líquid 05Una vegada tots els recipients plens, vàrem fer els taps, amb uns cercles lleugerament més amples que la base del panellet i en vàrem aixafar les cantonades per tal de tancar una mica el panellet cilíndric que tenim.

Els vàrem enfornar uns 15 minuts a 180ºC per especialitats per tal de diferenciar-los i, una vegada cuits, damunt dels de crema hi vàrem posar tres pinyonets i damunt dels de xocolata uns cargolets. Els vàrem deixar refredar i després els vàrem guardar a la nevera.
panellets de cor líquid 03De veritat, de veritat, de veritat, que són boníssims! El fet de no tenir tanta massa per deixar espai al farcit, alleugereix la densitat dels panellets i l’explosió de sabors al paladar els torna realment temptadors.

panellets de cor líquid 06Als nens els encanta posar-se a la cuina i més per a posar-se a realitzar postres dolces, ja que marranegen i tasten al llarg de tota l’elaboració. I practiquen habilitats i manipulen masses i a vegades surten de la idea original per a investigar altres possibilitats… De fet, la idea de fer-los farcits va sorgir parlant amb ells, recordant els que vàrem fer l’any passat i imaginant com voldríem fer-los. Tota la família participa al llarg de tot el procés, i això ho fa fantàstic! Els que hem acordat fer aquesta castanyada també prometen, però ja els explicaré l’any vinent. Animeu-vos a fer vosaltres també panellets originals, segur que us ho passeu genial decidint, elaborant, menjant i llepant-vos-en els dits!


Octubre-Novembre 2014: 4 anys i 10 mesos / 3 anys i 2 mesos


panellets de cor líquid 07Entrades relacionades amb la Castanyada:

 

2 comentaris (+add yours?)

  1. Camino
    oct. 26, 2015 @ 08:36:02

    mmmmm, demà en farem nosaltres. M’apunto la proposta que em sembla deliciosa i molt original!!! nyam, nyam.
    Petonets

    Respon

Deixa un comentari