Ara que sembla que ja ha començat la tardor de veritat, us deixo una recepta molt fàcil de fer amb nens i amb la que segur us en llepareu els dits. Ja sabeu que des de sempre m’ha agradat posar els nens a la cuina, ja que considero que aprenen moltíssim amb tot el que s’hi fa: les accions, la transformació dels aliments, les diferents textures… i com que una festivitat com Tots Sants ha de tenir les seves castanyes, els moniatos i els panellets, és una bona excusa per portar els nens a cuinar.
(Les fotografies amb què il.lustro l’entrada d’avui són gairebé totes del petit, malgrat l’activitat ha estat repartida gairebé al 50% entre els dos germans, com del gran ja n’he publicades moltes cuinant, i el petit ara ja està aprenent a barrejar, mesurar i esclafar els ous també té dret als seus moments de glòria a la cuina…)
La nostra coca és molt senzilla de fer, és la mateixa que vaig explicar a la recepta de la nostra Coca de cireres amb xocolata negra. Repasso aquí la llista dels ingredients:
(un potet de mesura que servirà per tota la recepta)
- 3 mesures de farina
- 2 mesures de sucre
- 1 mesura de llet (o 1 iogurt , natural o amb gust)
- 1 mesura d’oli
- 3-4 ous
- 1 sobre de llevat en pols
- 20 castanyes engrunades de manera irregular
- 200 gr. de xocolata blanca engrunada de manera irregular
- pelar les castanyes (jo ho he fet posant-les de 5 en 5 al microones a màxima potència durant uns 40-50 segons i pelant-les quan encara són calentes i així la pell interior surt amb molta facilitat. Mentre pelo les 5 primeres, ja s’escalfen les següents, i així, en cadena, el procés es fa molt ràpid.)
- tallar la xocolata i les castanyes a trossos i després picar-ho de manera irregular perquè trobem trossets a la coca
- barrejar bé tots els ingredients de la massa de la coca
- afegir el trinxat de castanyes i xocolata blanca i remenar
- preescalfar el forn a 180 graus
- coure uns 25-30 minuts (estarà a punt quan el punxis cap al centre i el punxó surti net)
- (si el voleu coure al microones, cal que el poseu en un motlle de corona perquè es faci uniformement i el poseu els primers 15 minuts a mitja potència i després els darrers 5 a màxima potència. Punxeu i en quant el punxò surti net, traieu-lo del microones, si no, aneu afegint minut a minut fins que ho estigui).
I aquesta vegada, hi hem volgut posar una cobertura exquisida també a base de xocolata blanca que he trobat enllaçada a partir d’ AQUESTA entrada del blog De sucre i colors i que és indescriptiblement bona:
- 50 gr. de sucre glas
- 80 gr. de xocolata blanca a trossos
- 50 gr. de mantega a temperatura ambient
- 300 gr. de formatge cremós
- 30 gr. de suc de taronja
Cal fondre la mantega i la xocolata blanca i barrejar amb els altres ingredients. Una vegada recoberta la coca, cal refredar-ho tot a la nevera un mínim de 15 minuts. Es pot espolvorejar i decorar amb el que hi volgueu posar.
Què us sembla? Molt temptador, no?
I si voleu completar la vostra Castanyada amb panellets creatius, podeu provar amb els nostres Panellets de colors per a nens i amb nens que vàrem fer l’any passat, o si sou un xic més agosarats, podeu provar els panellets que hem fet aquest any i que publicaré demà mateix.
Bona Castanyada!
oct. 30, 2013 @ 22:24:13
Publica, publica aviat, que demà a la tarda ens volíem posar amb els yeus panellets i les teves idees m’agraden molt
oct. 31, 2013 @ 13:51:37
Ja està, Hiolambda. Si et decideixes ja m’ho explicaràs, ok? Una abraçada i a passar-ho bé!
oct. 31, 2013 @ 07:22:10
però que original !! no havia sentit mai això del pastis de castanyes . A més a més us ha quedat molt temptador, jeje.
A veure aquests panellets …..
oct. 31, 2013 @ 13:53:40
M’alegra que t’agradi a la vista… el gust també s’ho val! Una abraçada
oct. 31, 2013 @ 10:03:09
Nyam nyam !! Quines ganes de provar-ho !! Ens encanta la xocolata blanca 🙂
nov. 03, 2013 @ 08:59:01
Hahaha, a casa, els meus petits no li fan lleig a la de cap color! Una abraçada
nov. 01, 2013 @ 13:03:21
Nena! Quina pinta! I això que no m’agraden les castanyes, però em pirra la xocolata blanca!!!!
nov. 03, 2013 @ 08:58:26
Doncs no n’hi posis, cap problema… o si vols, pica-les un xic menys perquè quedin més camuflades, o les substitueixes per avellanes o nous, o trossets de galeta… Segur que d’idees no te’n falten! Una abraçada