Coca de castanyes amb xocolata blanca

coca de castanyes amb xocolata blanca 01Ara que sembla que ja ha començat la tardor de veritat, us deixo una recepta molt fàcil de fer amb nens i amb la que segur us en llepareu els dits.  Ja sabeu que des de sempre m’ha agradat posar els nens a la cuina, ja que considero que aprenen moltíssim amb tot el que s’hi fa: les accions, la transformació dels aliments, les diferents textures… i com que una festivitat com Tots Sants ha de tenir les seves castanyes, els moniatos i els panellets, és una bona excusa per portar els nens a cuinar.

(Les fotografies amb què il.lustro l’entrada d’avui són gairebé totes del petit, malgrat l’activitat ha estat repartida gairebé al 50% entre els dos germans,  com del gran ja n’he publicades moltes cuinant,  i el petit ara ja està aprenent a barrejar, mesurar i esclafar els ous també té dret als seus moments de glòria a la cuina…)

coca de castanyes amb xocolata blanca 03La nostra coca és molt senzilla de fer, és la mateixa que vaig explicar a la recepta de la nostra Coca de cireres amb xocolata negra. Repasso aquí la llista dels ingredients:

(un potet de mesura que servirà per tota la recepta)

  • 3 mesures de farina
  • 2 mesures de sucre
  • 1 mesura de llet (o 1 iogurt , natural o amb gust)
  • 1 mesura d’oli
  • 3-4 ous
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 20 castanyes engrunades de manera irregular
  • 200 gr. de xocolata blanca engrunada de manera irregular

coca de castanyes amb xocolata blanca 05I aquí la seva elaboració:

  • pelar les castanyes (jo ho he fet posant-les de 5 en 5 al microones a màxima potència durant uns 40-50 segons i pelant-les quan encara són calentes i així la pell interior surt amb molta facilitat. Mentre pelo les 5 primeres, ja s’escalfen les següents, i així, en cadena, el procés es fa molt ràpid.)
  • tallar la xocolata i les castanyes a trossos i després picar-ho de manera irregular perquè trobem trossets a la coca
  • barrejar bé tots els ingredients de la massa de la coca
  • afegir el trinxat de castanyes i xocolata blanca i remenar
  • preescalfar el forn a 180 graus
  • coure uns 25-30 minuts (estarà a punt quan el punxis cap al centre i el punxó surti net)
  • (si el voleu coure al microones, cal que el poseu en un motlle de corona perquè es faci uniformement i el poseu els primers 15 minuts a mitja potència i després els darrers 5 a màxima potència. Punxeu i en quant el punxò surti net, traieu-lo del microones, si no, aneu afegint minut a minut fins que ho estigui).

coca de castanyes amb xocolata blanca 06coca de castanyes amb xocolata blanca 07I aquesta vegada, hi hem volgut posar una cobertura exquisida també a base de xocolata blanca que he trobat enllaçada a partir d’ AQUESTA entrada del blog De sucre i colors i que és indescriptiblement bona:

  • 50 gr. de sucre glas
  • 80 gr. de xocolata blanca a trossos
  • 50 gr. de mantega a temperatura ambient
  • 300 gr. de formatge cremós
  • 30 gr. de suc de taronja

coca de castanyes amb xocolata blanca 08Cal fondre la mantega i la xocolata blanca i barrejar amb els altres ingredients. Una vegada recoberta la coca, cal refredar-ho tot a la nevera un mínim de 15 minuts. Es pot espolvorejar i decorar amb el que hi volgueu posar.

Què us sembla? Molt temptador, no?

I si voleu completar la vostra Castanyada amb panellets creatius, podeu provar amb els nostres Panellets de colors per a nens i amb nens que vàrem fer l’any passat, o si sou un xic més agosarats, podeu provar els panellets que hem fet aquest any i que publicaré demà mateix.

Bona Castanyada!

coca de castanyes amb xocolata blanca 02

Advertisements

9 comentaris (+add yours?)

  1. Hiolambda
    oct. 30, 2013 @ 22:24:13

    Publica, publica aviat, que demà a la tarda ens volíem posar amb els yeus panellets i les teves idees m’agraden molt

    Resposta

  2. camino
    oct. 31, 2013 @ 07:22:10

    però que original !! no havia sentit mai això del pastis de castanyes . A més a més us ha quedat molt temptador, jeje.
    A veure aquests panellets …..

    Resposta

  3. Meritxell
    oct. 31, 2013 @ 10:03:09

    Nyam nyam !! Quines ganes de provar-ho !! Ens encanta la xocolata blanca 🙂

    Resposta

  4. angaleta
    nov. 01, 2013 @ 13:03:21

    Nena! Quina pinta! I això que no m’agraden les castanyes, però em pirra la xocolata blanca!!!!

    Resposta

    • elisabetsalie
      nov. 03, 2013 @ 08:58:26

      Doncs no n’hi posis, cap problema… o si vols, pica-les un xic menys perquè quedin més camuflades, o les substitueixes per avellanes o nous, o trossets de galeta… Segur que d’idees no te’n falten! Una abraçada

      Resposta

  5. Trackback: Panellets de cor líquid | manetesicosetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: