Embolicar capses amb papers de regals

embolicar capses amb papers de regal 01Ara que estem en uns dies en que tot són papers i embolcalls diversos per tot arreu, us vull ensenyar què fem amb els papers de regal que cauen a les nostres mans.

embolicar capses amb papers de regal 02

N’hi ha de tant rebonics que els guardem per fer-ne jocs de cartes, com vàrem fer amb el dels gossets i amb els nens del món, explicat en l’entrada enllaçada al final del text; d’altres, els utilitzem per transformar-los en imants, enganxant al darrera una làmina imantada i jugant amb ells a la pissarra del passadís (entrada pendent de publicació); d’altres els aprofitem perquè els nens puguin practicar el retallar i perforar i després en fem collages variats, decoracions diverses i fins i tot hi dibuixem a sobre

Però sobretot el que en aquestes dates ens agrada fer, és fer veure que som patges reials i jugar a ajudar els Reis a embolicar regals: “Us imagineu la feinada que tenen aquests dies? Pobrets, deuen estar tant cansats! Teniu ganes de fer com fan ells i embolicar regals?” Naturalment, la resposta és sí. I aleshores, muntem un taller de patges reials que ens ajuda a avivar el caliu de les festes.

embolicar capses amb papers de regal 06Per a fer-ho, deso al seu abast un munt de capses de cartró de tamany petit que tinc guardades en una capsa buida de bolquers. Les capses són, generalment, girades per a pintar-hi a sobre, tal com explico en l’altra entrada enllaçada a sota. I els facilito els papers de regal tallats a rectangles de tamany similar. El que procuro és que siguin de materials diferents per tal que percebin diferents graus de resistència en embolicar: paper de regal normal, que es plega força bé;  setinat, que manté menys la forma; de seda, que és molt fràgil i s’estripa amb facilitat; de cel.lofana, que no manté els plecs; d’alumnini, molt fàcil de treballar i arrugar però fàcil de trencar… Una excusa fantàstica per a treballar amb diversos tipus de papers i percebre les seves varietats al tacte.

embolicar capses amb papers de regal 03

I una excusa fantàstica per treballar i entendre els volums, les diverses cares d’un poliedre i conceptes com davant-darrera, dalt i baix. A part, de practicar habilitats manuals per haver de subjectar el paper i fer que envolti la capsa fins que surti per l’altre extrem, i aleshores, amb els gomets que hem incorporat en aquesta darrera sessió -el cel.lo era massa complicat-, subjectar el paper per mantenir els paquets tancats…

Val a dir que jo hi sóc al davant i els dono un cop de mà si m’ho demanen. És tant difícil per a ells! Però quan aconsegueixen “tancar” un paquet, senten una gran satisfacció en veure la feina acabada. Un gran exercici de concentració.

embolicar capses amb papers de regal 05

Enllaços relacionats:

6 comentaris (+add yours?)

  1. Meritxell
    gen. 03, 2014 @ 09:24:32

    Quanta feina 🙂

    Nosaltres tampoc els llencem els papers de regals ….. però de vegades els reutilitzem massa vegades ….. potser haurem de pensar en algunes de les activitats que ens proposeu i així en fem renovació !!!

    Bons Reis !!

    Respon

  2. angaleta
    gen. 03, 2014 @ 10:05:36

    Una proposta fantàstica, d’aquelles que ens ensenyen que tot es pot utilitzar i re-utilitzar, que tot es mereix una segona oportunitat i que no hi ha res com tenir ganes de passar-s’ho bé per a gaudir d’una bona estona.

    Respon

  3. hiolambda
    gen. 09, 2014 @ 15:32:48

    Un memory vaig fer jo l’altre dia amb els papers dels regals de reis… El paper era bonic i quadriculat, va ser fàcil 😉

    Respon

    • elisabetsalie
      gen. 12, 2014 @ 08:26:05

      Molt bé! Si és que hi ha un munt de possibilitats amb els papers de regal, i alguns són veritablement preciosos! Amb les nostres cartes tant podem jugar al memory, com a les parelles, com a reconèixer els dibuixos i anar-los classificant o descriguent. El dia de sant Esteve, ens va anar molt bé perquè amb les cartes dels gossets vàrem tenir el petit a taula molta més estona de l’habitual i vàrem poder fer el cafè tranquil.lament…

      Respon

Deixa un comentari