Capses girades i re-re-re-utilitzades

capses girades 02

Sempre llencem el cartró al seu contenidor, però abans de fer-ho, intentem treure-li el suc tant com podem. El primer que fem és plegar les capses perquè ocupin poc i així les guardem per anar-les agafant a mesura que les necessitem. Grans, petites, mitjanes… aquest any, fins i tot hem guardat les capses petites dels regals del Tió i dels Reis!

capses girades 03
Les grans les clavem a la multisuperfície i les fem servir per pintar grans obres; de les mitjanes en fem construccions com el vaixell pirata o la caseta; i les petitones les girem a l’inrevés per decorar-les amb tècniques diferents.

Per girar-les, només cal desfer les solapes que les aguanten i plegar-les en la direcció contrària a la que venen, de manera que l’interior llis queda a la part de fora i es pot fer servir per pintar. Per subjectar-les generalment fer servir cel.lo de dues bandes o cinta d’embalar per la banda de dins de la capsa.

capses girades 04capses girades 05Aquestes imatges que veieu són les d’un dia que vàrem apilonar unes quantes capses petites dels regals de Nadal i les vàrem posar damunt la taula de la cuina junt amb pintura de dits i esponges per què hi estampéssin. Una vegada esgotada l’activitat, la festa es va traslladar al passadís amb un cartró gegant recolzat a la multisuperfície acompanyada de pinzells i rodets. Suposo que ja us imagineu que la següent etapa va ser la banyera!

capses girades 07

capses girades 06

Les capses de l’activitat inicial les vàrem deixar assecar i les vàrem reservar per un altre dia, que vàren complementar-ne la decoració amb retoladors i gomets. M’encanta que barregin tècniques decoratives diferents! Després, en retallo algun trosset que m’agrada especialment i que vull guardar i la resta… al contenidor a reciclar!

3 comentaris (+add yours?)

  1. angaleta
    febr. 10, 2013 @ 00:42:55

    Fabulós. Re-re-utilitzar és fabulós, a més, el cartró és molt resistent i per aquest motiu va molt bé.

    Respon

  2. Trackback: Estris i Materials per a un joc creatiu: per afegir a la Carta als Reis II | manetesicosetes
  3. Trackback: Embolicar capses amb papers de regals | manetesicosetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: