Pintem a cop de pistola

pintem a cop de pistola 01Pintar a pistola és tota una experiència. La primera vegada que ho vàrem posar en pràctica va ser a la festa que vàrem fer amb els amics de la classe dels dos nens per cel.lebrar els seus sants. Vàrem decidir cel.lebrar els “sants” dels nens perquè els seus aniversaris cauen durant les vacances i no va gaire bé i com que els seus sants són a la primavera, el temps acompanya i ens va millor.

pintem a cop de pistola 06Així doncs, amb una vintena de nens de dos i quatre anys ens vàrem plantar a una plaça i vàrem preparar jocs diversos. L’estrella,  però, a ser aquest de pintar a pistola.

Vaig trobar unes pistoletes d’aigua a bon preu i en vaig comprar suficients per a tots els nens. Vaig fer barreges de colorants en ampolles grans i les vaig portar ja preparades. També vaig afegir al kit unes xeringues i uns potets per poder omplir fàcilment les pistoles. I per últim, vaig portar un rotlle de paper per posar a terra a trossos ben grans.

pintem a cop de pistola 05Amb l’ajuda d’altres mares de la festa, vàrem omplir les pistoletes amb l’aigua tintada de diversos colors perquè els més petits fossin capaços de pintar. I la idea va quallar de seguida!

Armats amb les pistoles, fins i tot alguns a dues mans, feien morir de riure d’aficionats que estaven a pintar. Els colors anaven fent camins sobre el paper i es barrejaven aleatòriament. Ens va caldre reomplir un parell de vegades les pistoles perquè s’ho estaven passant molt i molt bé.

pintem a cop de pistola 03Al cap d’uns dies, els vaig proposar tornar a fer-ho a casa i aquesta vegada els vaig fer partícips de tot el procés preparatori. Abocar el colorant de les ampolles en els pots, carregar les xeringues d’aigua tenyida, omplir les pistoles i posar-hi el tap requereix una gran concentració. Val a dir que ho varen fer molt bé i ben entusiasmats.

La segona part de l’experiència ja no he d’explicar-la perquè ja us la podeu imaginar: una bona estona de rialles i el paper -i ells- ben tintats de colorants fent aigües. Sort que se’n van de la roba amb una simple rentada.

pintem a cop de pistola 04Com veieu, una activitat ben senzilla i agradable de fer quan fa una miqueta de calor i això sí, preferiblement a l’exterior. Si voleu veure una experiència similar amb vaporitzadors i amb cartró en posició vertical, podeu visitar l’entrada enllaçada a baix, anomenada “El primer graffiti”.

Juny 2014: 4 anys i mig / 2 anys i 10 mesos

pintem a cop de pistola 07Entrades relacionades:

5 comentaris (+add yours?)

  1. angaleta
    set. 14, 2014 @ 22:26:44

    Aaaaaah! Fascinant! A gran escala tot és millor! Pintar a raig és divertit, pintar amb xeringa és fantàstic, pintar amb vaporitzadors és fascinant… però pintar a cop de pistola (i a gran escala) és LA BOOOOOOOMBAAAAAAAA! Fantàstica idea, molt divertida i súper refrescant!
    Apuntada!

    Respon

  2. camino
    set. 16, 2014 @ 12:14:17

    i afegeixo … amb una vintena de nens de 2 a 4 anys, no te digo ná!!
    Nosaltres vam fer quelcom semblant fa anys … ai quins records !!
    petonets

    Respon

    • elisabetsalie
      set. 18, 2014 @ 06:20:42

      Sí, va ser divertit: estaven tan concentrats pintant el paper que no va caldre donar gaires normes. Tota l’activitat va ser molt fluïda i cap es va dedicar a molestar als companys. Molts petons

      Respon

  3. Trackback: Festes infantils a l’aire lliure -1 | manetesicosetes

Deixa un comentari