Papallones a la pluja

papallones a la pluja 01Sembla ser que venen pluges. Ja feia temps que tenia ganes de publicar aquesta entrada i no l’encertàvem amb la climatologia. Es tracta d’una activitat molt bonica de fer que aprofita la pluja per a crear. La primavera passada ja vàrem posar en pràctica la proposta d’Encenent la imaginació de posar un dibuix sota la pluja per veure com quedava i aquesta tardor hem dibuixat sobre paper de cuina i ho hem mullat amb els dits per veure com els colors es barregen. Activitats que els han encantat als nens, ja que, a part del fet creatiu, els satisfà la curiositat de saber com quedaran els seus dibuixos originals amb la intervenció de l’aigua. Sota la pluja, per atzar, i mullant amb el dit, sota la seva voluntat.

papallones a la pluja 02papallones a la pluja 04Doncs aquesta primavera, hem volgut construir papallones amb ales de paper. Per a fer-les hem agafat filtres de cafetera de goteig, ja que són molt absorbents i resistents i els hem obert pels plecs, deixant la part de la base agafada. Una vegada obertes, les dues cares del filtre tenen la forma de les ales d’una papallona que hem pintat com ens han agradat amb retoladors per a nens.

papallones a la pluja 03papallones a la pluja 05Per fer el cos, hem agafat goma eva i els nens han retallat la plantilla de dos cossos de papallona units pel cap. Al no tallar el davant i el darrera de manera individual, al muntar la papallona queda un plec a la part superior que és on hem enganxat un trosset d’escurapipes de colors per simular les antenes. Mentre la cola s’asseca, ho hem subjectat tot amb pinces d’estendre roba.

papallones a la pluja 07papallones a la pluja 06I en quan va començar a ploure, vàrem posar les papallones a un estenedor a la finestra de casa i vàrem observar què passava. A poc a poc, les gotetes de pluja anaven amarant els filtres de cafè desdibuixant els traços de retolador i confonent els colors els uns amb els altres. Un espectacle preciós i molt poètic.

papallones a la pluja 11papallones a la pluja 10Una mica massa lent per al gust dels nens, ja que les gotes de pluja eren molt fines. Els va encantar anar i venir de la finestra durant l’estona de pluja per veure com anaven quedant les ales de les papallones  i els va quedar claríssim que “els colors es barregen”, fent les ales molt boniques i tornassolades.

papallones a la pluja 01cUna vegada seques, hem penjat les papallones a la paret del menjador, alegrant la sala amb una bonica decoració primaverenca. Us agrada?

Enllaços relacionats:

papallones a la pluja 01b[EXTRACTO PARA TRADUCTOR/ SUMMARY FOR TRANSLATOR]

Mariposas bajo la lluvia: Usando filtros de cafetera pintados con rotuladores infantiles, hemos construido las alas de unas mariposas. El cuerpo lo hemos hecho con goma eva y las antenas con una chenilla doblada. Lo hemos sujetado todo con cola. Una vez seco, lo hemos puesto en el tendedero para que la lluvia desdibuje los trazos de rotulador y los colores se confundan. Un espectáculo precioso.

 

4 comentaris (+add yours?)

  1. Meritxell
    maig 12, 2014 @ 08:43:27

    Quina idea més maca, art, natura, experimentació, tot combinat !! Ens l’apuntem perquè ens encanta 🙂

    Respon

  2. angaleta
    maig 12, 2014 @ 13:14:53

    M’encanta. Tinc una debilitat amb els colors i com es barregen, ho sé, ho sé i no és que no hi pugui fer res, és que m’encanta. Els filtres de cafetera van molt i molt bé per a les propostes d’absorció i descomposició dels colors, molt bona elecció (i molt xules les papallones primaverals!). Un petó de tots colors!

    Respon

    • elisabetsalie
      maig 13, 2014 @ 05:44:03

      A nosaltres també ens agrada molt, et quedes ben atrapat veient els canvis que pateixen els colors amb la interacció amb l’aigua i, com que es produeix a un ritme lent, gairebé té un efecte hipnòtic. Molt, molt poètic. Una abraçada

      Respon

Deixa un comentari