Flors de tots colors

manualitats_flors_01Per celebrar l’entrada de la primavera hem volgut omplir de flors uns quants racons de casa. I n’hem fet de tipus diferents, reciclant materials diversos i que ajudin als nens a practicar habilitats variades. Hem tingut la casa transformada en un taller floral durant força dies!

manualitats_flors_02

manualitats_flors_03

Les més clàssiques, a les que s’ha dedicat més el petitet, han estat les de pintar amb colors dibuixos de flors diverses i omplir amb gomets els pètals de flors de tamany més gran. Les flors que s’han de retallar les ha estat fent el gran, tot i que en el moment en que va veure les altres propostes, de seguida les va arraconar.

El primer tipus de flors que vàrem fer va ser a partir de tubs buits de paper de wc folrats amb airon-fix i retallats a tires per formar els diferents pètals. Aquests, els hem unit amb cola entre ells i, una vegada secs, hem tancat el cercle per fer les flors. Les hem “cosides” amb un fil llarg i les hem penjades en una estructura feta de canyetes de refresc i cd per construir-ne un mòbil.

manualitats_flors_04manualitats_flors_05

El segon tipus de flors que hem fet ha estat retallant els pètals a partir d’oueres de cartró. Una vegada retallades, n’hem enganxades dues d’intercalades i al mig hi hem clavat un xic de paper de cel·lofana arrugat de colors diferents. Les hem clavades al damunt d’una cartolina verda perquè simuli herba.

manualitats_flors_06

manualitats_flors_07manualitats_flors_11

Unes altres que hem fet,  ha estat aprofitant les punxes que algunes oueres de cartró tenen a la seva part central per transformar-les en el calze del que surten els pètals. Aquests, els hem fet a partir de rectangles de fulls de seda cargolats per la seva part central com si fossin llaços i plegant-los sobre sí mateixos. Hem posat cola a la part interior del cartró i hi hem inserit per un costat els fulls de paper de seda i per l’altra banda unes canyetes per poder-les “plantar” en un xic de porexpan col·locat dins una tasseta metàl·lica.

manualitats_flors_08

manualitats_flors_09

manualitats_flors_10Per últim, hem volgut reaprofitar una idea que fa temps em va agradar fer per a la llar d’infants dels nens per decorar la terrasseta de casa. Es tracta d’obrir una sèrie d’ampolles de plàstic,  retallar-les en forma de pètals i decorar-les amb Divermàgic, ja que, com que han d’anar a l’exterior, si ho féssim amb retoladors, el sol acabaria descolorint-ne els dibuixos. Per fixar aquest producte al plàstic, ho hem cobert tot amb una capeta de cola blanca i aigua.

I de moment, hem aturat la producció floral de casa, no per falta d’idees, si no perquè ja hi hem dedicat prou sessions i ja volem centrar-nos en altres activitats. Que totes les “masses” piquen i no voldria que amb tanta flor artificial, els nens no valoressin les naturals quan apareguin en tota la seva efervescència primaveral!

1 comentari (+add yours?)

  1. Trackback: Estris i Materials per a un joc creatiu: per afegir a la Carta als Reis II | manetesicosetes

Deixa un comentari