Taller d’ombres xineses

Narrar de maneres poc freqüents sempre és un estímul per a la imaginació i mostrar com fer-ho a través d’ombres xineses garanteix emoció, creativitat, concentració i treball en equip.

Per començar el taller, vàrem projectar un parell de youtubes en els que els participants varen anar endevinant els personatges que sorgien a les ombres de la pantalla, fet que va motivar moltíssim a tothom.

A continuació, a partir de fulls que vàrem repartir, extrets de la xarxa, els assistents a la biblioteca varen organitzar-se de dos en dos o de tres en tres per a entendre les posicions de les mans i aprendre a projectar l’ombra desitjada i començar a practicar un diàleg o una petita narració amb els personatges que representaven amb les mans.

La durada limitada del taller va fer que tan sols poguéssim fer una petita “desfilada” de personatges en la major part dels cassos, però en alguns altres, les històries ja tenien la llavor plantada.

En tot cas, els assistents a l’activitat s’ho varen passar molt bé i, en acabar, varen poder revisar un munt de llibres seleccionats per a l’ocasió sobre la cultura xinesa i els orígens d’aquesta manera d’explicar. Una manera més d’aprendre a gaudir de la multiculturalitat i aprendre a respectar els altres.

Març del 2018: 8 anys / 6 anys i mig

Deixa un comentari