Costura creativa

costura creativa per a nens 01“Mira mama, estic cosint”, em va deixar anar el meu gran fa un parell de setmanes, mentre passava un cordó pel forat d’unes peces de plàstic per fer-ne un collaret que després em va regalar.

I vaig pensar que ja era hora de tornar a proposar-los  el kit de costura creativa que tenia a punt des de l’hivern passat. Quan vaig provar l’experiència per primera vegada va ser un desastre, ja que el gran se’l va posar a la cara com a casc de cavaller i el petit el va fer servir de túnnel per als seus cotxes. No varen mostrar gaire interès en la costura, de manera que ho vaig guardar tot en una capsa esperant una altra oportunitat. I es va presentar tota soleta, només calia esperar a que ells ho demanessin o que en tinguessin ganes!

costura creativa per a nens 03costura creativa per a nens 04Aquesta vegada, l’activitat va ser acollida amb interès per al meu gran i, és clar, com que el petit vol fer tot el que fa el gran, també es va apuntar al carro, tot i que no tenia gens clar què feia ni com fer-ho.

El material de costura d’aquesta activitat està composat per dos tipus de superfícies per cosir i dos tipus de fils. Les superfícies de base són unes reixetes rígides de plàstic marró amb forats quadrats i unes reixetes toves i blanques amb forats circulars, molt més manejables, de les que es posen a les piques de la cuina.

Pel que fa als fils de cosir, també vaig voler que fossin de materials variats per proposar-los diferents intensitats de tacte i manipulació: he triat escubidús i netejapipes de colors, perquè ambdós són rígids i els seran més senzills d’utilitzar.

costura creativa per a nens 06costura creativa per a nens 05

Com dic, aquesta vegada l’activitat ha estat tot un èxit perquè varen estar força estona cargolant els escubidús i els netejapipes per les reixetes, creant composicions divertides i de colors contrastats. El gran estava molt concentrat en el que feia i en les combinacions de materials i colors, mentre que el petit, després de dedicar-s’hi amb fuïció durant una estona, es va acabar conformant en passar pels forats els fils i aplaudir orgullós cada vegada que ell o jo estiravem l’extrem de l’escubidú per l’altre costat de la reixeta.

costura creativa per a nens 02

costura creativa per a nens 07A mig camí entre la costura i la creació artística, el que és innegable és que es tracta d’un activitat manipulativa molt interessant per als nens de la seva edat. D’aquí uns dies, els ho tornaré a deixar a l’abast, a veure si progressen amb la pràctica.

———-Aquest blog es presenta als premis Stic.cat 2013.  Ens agradaria moltíssim poder passar a la final i per això ens cal el vostre vot. Si ens voleu votar podeu seguir les indicacions que apareixen sota el logotip dels Premis a la barra lateral del blog si ens llegiu des del blog mateix; al final de l’entrada si seguiu l’enllaç del facebook ; o al final de les darreres entrades si ho feu directament des del mòbil. En qualsevol cas, us agraïm moltíssim que ens ajudeu a ser sel.leccionats.———- 

8 comentaris (+add yours?)

  1. Mireia
    jul. 16, 2013 @ 11:14:21

    Molt xulo! M’ho apunto! Petons!

    Respon

  2. mordor
    jul. 16, 2013 @ 14:22:56

    Jo també m¡ho apunto! A veure si li interessa, el meu fill té 2 anys i 3 mesos i molts cops no te paciència per parar-se a entendre les activitats que li presento abans de començar. Si no ho veu de seguida com va perd l’interès… Per cert, ja t’he votat!

    Respon

    • elisabetsalie
      jul. 16, 2013 @ 22:10:38

      Moltíssimes gràcies pel yeu vot, Mordor!
      I no desesperis amb això de les activitats: a vegades cal esperar, a vegades cal que siguin ells els que et diguin què els interessa i que tu ho aprofitis, i a vegades, em poso jo a fer alguna cosa sense dir-los res i ells s’acosten a veure què fa la mama i ‘piquen’. Ja trobaràs com.
      També cal tenir en compte que la seva capacitat de concentració és de curta durada comparada amb la nostra i que cal respectar les seves pauses encara que siguin llargues.
      Ànims!

      Respon

  3. inski
    jul. 16, 2013 @ 23:38:20

    Ohh! Quina gran idea! Fa dies que penso que vull comprar neteja pipes per la Nutxi. Potser encara no cusirà, però sí que insertarà 🙂 On es compren?

    Respon

    • elisabetsalie
      jul. 17, 2013 @ 07:20:06

      Els netejapipes es poden trobar en papereries que tinguin material de manualitats. Fins i tot en algun basar.
      Segur que la Nutxi s’ho passa molt bé. Una bona manera de començar amb aquesta activitat és oferir-li un bol escorredor de pasta posat cap per avall, d’aquells que tenen forma semicircular i estan plens de forats perquè hi vagi inserint els netejapipes, tot i que si els forats són molt petits, li aniran millor els escubidús. Una abraçada!

      Respon

  4. angaleta
    jul. 19, 2013 @ 14:46:10

    Fantàstica proposta! Què té la costura que agradi tant als nens?

    Respon

    • elisabetsalie
      jul. 23, 2013 @ 18:44:38

      No ho sé. Suposo que tenen curiositat per saber com quedarà el que entortolliguen al suport i que volen fer com la mama. En tot cas, és un bon exercici artístic, manipulatiu i de concentració! Petons

      Respon

Deixa un comentari