Sembla que s’acosta la Pasqua sense ni haver arribat a la primavera! Tenim encara els torrons en cartera i ja ens hem de posar a pensar en la Mona i els ous de Pasqua! Doncs bé, ja que sembla el moment adient, explicarem com vàrem fer aquests ous de Pasqua l’any passat per si aquestes properes vacances en voleu fer vosaltres amb els vostres fills. A més, en breu publicarem altres entrades amb activitats que hem dut a terme a casa durant les vacances de Setmana Santa.
Per a fer els ous de xocolata decorats calen els següents ingredients i estris:
- Una fondue de xocolata, tot i que si no se’n té, es pot fondre la xocolata blanca al microones a màxima potència en intervals d’un minut. Remenar i si cal, afegir un altre minut. Repetir aquestes operacions tantes vegades com calgui fins que la xocolata estigui fosa, però no exageradament líquida.
- Uns motlles amb forma d’ou (aquests que tenim els vàrem comprar al Lidl).
- Culleres.
- Un parell de barres de xocolata blanca de cobertura per fondre.
- Colorants alimentaris en gel.
- Cargolets de sucre de colors o fideus de xocolata per decorar.
El procediment és extremadament senzill:
- Tallar les teules de xocolata a bocins i posar-les o a la màquina de fondue o en un bol apte per a microones i fondre-la.
- Posar la xocolata a cullerades per totes les parets dels motllos i anar movent-los per repartir bé la xocolata. Cal repetir diverses vegades l’operació per tal que les parets dels motllos tinguin el gruix suficient per a no trencar-se quan es desmotllin, ja que la xocolata té tendència a anar cap al centre.
- Deixar solidificar la xocolata o bé a l’aire o bé a la nevera per anar més ràpid.
- Desmotllar i posar en un plat.
- Posar els colorants alimentaris en gel en una glaçonera i escalfar un xic perquè sigui més fàcil pintar amb ells.
- Pintar amb l’ajuda d’escuradents els ous.
- Espolvorejar les decoracions desitjades mentre els colorants no s’ahgin assecat.
No cal que digui que els petits s’ho van passar molt bé fent els seus propis ous decorats de xocolata blanca, i que en un tres i no res no en varen deixar ni una engruneta.
Març 2015: 5 anys i 3 mesos / 3 anys i mig
març 20, 2016 @ 12:38:30
Quina pinta! Bona idea això d’usar colorant en gel, perquè el líquid fa que la xocolata quedi com agrumollada… no sé, una mica estrany tot plegat…
Evidentment, fer i desfer és molt bonic, i gratificant… però menjar-s’ho és millor!
Petons de xocolata!
març 20, 2016 @ 18:55:13
Accidentalment els nens varen veure les fotos d’aquesta entrada i ja han insistit preguntant tres vegades quan faríem els ous de xocolata aquest any. 🙂 Petons