Descobrint els pinzells amb dipòsit (II): carregats amb pintura i sobre aiguada amb reserves

pinzells amb dipòsit sobre aiguada amb reserves 01Aquesta manera de pintar ens va agradar molt per la màgia amb què s’escampa la pintura per sobre el paper moll i per la facilitat amb què aconsegueixes motius inesperats amb la barreja de colors. Us explico el procés que vàrem seguir.

En primer lloc, vaig omplir els pinzells amb aigua i colorant en pols amb una concentració bastant alta per tal que els colors fossin intensos aplicant poca pressió als pinzells. Em vaig haver d’ajudar amb una xeringa perquè no és tan fàcil com sembla.

pinzells amb dipòsit sobre aiguada amb reserves 02A continuació, vaig fixar paper d’aquarel.la a la taula amb l’ajuda de cinta de pintor per tal que amb l’aigua el paper no s’ondulés. I vaig organitzar els materials que ens caldrien per a experimentar amb la nova tècnica que els vaig proposar: un rodet i un contenidor amb aigua, cinta de pintor per a fer reserves de paper en blanc i els pinzells carregats de colorant.

El primer pas que vàrem fer va ser protegir algunes zones del paper amb cinta de pintor per tal que, una vegada seca l’aigua i el color, quedin zones sense pintar i es vegi el color del paper de sota. Les varen disposar lliurement per sobre la superfície, fins i tot fent formes arrugades i tallant-se entre elles, una operació per la qual els va caldre estar ben concentrats…

Després, varen mullar el paper d’aigua de manera abundant gràcies al rodet i varen agafar els pinzells. Aquí comença la part més divertida: a mesura que amb els pinzells carregats de color es van desplaçant per sobre la superfície molla del paper, van deixant un rastre de color que es barreja amb els colors del costat. La sorpresa de les formes que prenen, de les barreges i de la manera d’amarar el paper són interessantíssimes. Als nens i a mi ens va agradar moltíssim i vàrem obtenir en poca estona uns papers estampats ben bonics. Provàvem, provàvem i provàvem noves barreges i l’espectacle visual que generaven els colors ens tenia fascinats.

L’endemà, una vegada secs els papers, va arribar el moment de treure la cinta de pintor per tal que la superfície sense pintar sortís a la llum. I així ho vàrem fer. Val a dir que si no es va un xic amb compte, pot ser que la cinta s’endugui un xic de paper en l’operació, però com que en el nostre cas, el paper és blanc, no va ser gaire important.

Quan els nens varen veure com quedava, els va agradar moltíssim i varen tenir la idea d’omplir els espais buis de les reserves amb dibuixets fets amb retoladors. Varem omplir buits, pintar les carreteres que la cinta havia deixat sense color, combinar dibuixos amb el fons… Varen crear una espècie de mapa amb petites imatges que configuraven una història que s’anaven inventant a mesura que anaven dibuixant… S’ho estaven passant molt bé deixant-se portar!

Per a nosaltres, aquesta manera de pintar amb aiguada és nova i fa que ens ho passem molt bé per la facilitat del procés i la suggestió de les formes i transformacions que el color pateix en aplicar-lo, i el fet de reservar trossets sense pintar ens anima a reinterpretar les formes que hi queden i utilitzar els buits com a elements narratius. No ens cansem de posar-la en pràctica!

Gener 2015: 5 anys i 1 mes / 3 anys i 5 mesos

Si voleu descobrir una altra manera d’utilitzar els pinzells amb dipòsit, podeu visitar la primera entrada que vàrem fer sobre aquest tema: Descobrint els pinzells amb dipòsit I: combinats amb llapis d’aquarel·la.

 

 

Anuncis

2 comentaris (+add yours?)

  1. Camino
    set. 19, 2015 @ 07:53:01

    Ostres, m’encanta com queda !!!

    Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: