Boletes de cereals per a uns esmorzars saludables

boletes de cereals per a esmorzars saludables 01De tant en tant a casa fabriquem unes boletes de cereals carregades d’energia, fibra, vitamines i antioxidants per als nostres petits. Se les emporten per esmorzar a l’escola, acompanyades d’un parell de tallets de poma dins la carmanyola. No cal coure-les i es fan en pocs minuts. No és fantàstic?

Hem fet receptes variades però totes passen per la següent fórmula:

  • Una mesura (tipus iogurt) de fruits secs: ametlles, nous, avellanes…
  • Una mesura de fruites deshidratades (millor evitar les que porten sucres afegits): plàtan, papaia, pinya, gerds, panses…
  • 10 galetes tipus Maria, preferiblement integrals.
  • Una cullerada sopera de llavors torrades, nosaltres hi posem sèsam.
  • Mitja mesura de xocolata, preferiblement negra.
  • Una cullerada sopera de mantega d’ametlla, de cacauet o de mantega normal.
  • Una cullerada sopera de mel.

boletes de cereals per a esmorzars saludables 02Una vegada tot triturat, es posa en motllos de formes, tan apretat com es pugui i es desa a la nevera per a que es conservi. Poden durar ben bé dues setmanes.

Amb la pràctica, hem descobert algunes consideracions sobre la fórmula que cal tenir en compte: la cullerada sopera de mantega i la cullerada sopera de mel serveixen per unir els ingredients picats de la pasta, de manera que es pot jugar amb les seves quantitats per tal de compactar millor les boletes de cereals. Un dia nosaltres vàrem substituir les fruites deshidratades per una barreja de panses i prunes i no ens va caldre tanta mel per unir la massa. Un altre, amb prou feines vàrem posar-hi mantega perquè la xocolata enlloc de ser negra va ser blanca i conté més greix. També vàrem provar de substituir la mel per crema d’ametlles, però no ens va convèncer el resultat. En breu provarem de substituir les galetes integrals per Muesli, a veure què tal… També he trobat en algun lloc que no recordo que es poden fabricar barretes de cereals afegint una clara d’ou a la barreja i fornejant uns 20 minutets. No ho hem provat, però és qüestió d’anar experimentant.

boletes de cereals per a esmorzars saludables 03Als nens els encanta preparar-ho perquè és facilíssim, només cal abocar a la picadora tots els ingredients que han triat prèviament i triturar. A continuació, de tots els motllos que tenim trien el que més els agrada per a les seves boletes d’esmorzar i els omplen amb la massa. Solen triomfar les de cors i les de formes amples perquè així s’engrunen menys.

Habitualment va un xic de massa al motllo i un xic a la boca, de manera que solem preparar les boletes a l’hora de berenar… De fet, tots dos intenten acabar ràpid d’omplir els motllos per a poder llepar el que queda a les parets del recipient…

4 comentaris (+add yours?)

  1. mordor
    Mar 01, 2015 @ 19:23:52

    Quina bona pinta! La xocolata la desfàs abans de posar-la a la barreja?
    Gràcies

    Respon

  2. angaleta
    Mar 06, 2015 @ 21:16:52

    Nyam! Quina pinta! Amb aquests ingredients, fins i tot jo me’n emportaré, que a mig matí també necessito una dosi extra d’energia!
    Petonets llaminers!

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: