Com fer 5 barres de torró casolà en 1 hora

com fer torró casolà en 1 hora 01Ja fa un parell d’anys que els torrons ens els fem a casa. El primer any vàrem anar provant receptes d’aquí i d’allà i no controlàvem les quantitats de manera que vàrem haver de repartir l’excedent, però el Nadal passat, vàrem fer una selecció dels 5 que més ens havien agradat i vàrem fer una llista única d’ingredients, de manera que tot estigués a punt per comprar i fer 5 barres de torró variat en poc més d’una horeta.

Els que formen part de la nostra recepta de 5 barres són: torró d’Ametlla Torrada (normalment anomenat de Xixona, si està fet a Xixona, però com que nosaltres el fem a Girona, no ho podem dir); torró de Nata-nous amb Xocolata Blanca; Torró de Neules; Torró cruixent d’Arròs inflat; Torró de Xocolata amb Taronja. Una selecció prou variada per a portar a taula una safata de torrons ben assortida i fets a casa en un temps rècord.

La llista d’ingredients que cal comprar és la següent:

  • 350 gr. de sucre glaç (150 gr + 200 gr)
  • 200 gr. d’ametlla torrada, pelada i triturada
  • 1 rovell d’ou
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 205 gr. de xocolata blanca (180 gr + 25 gr)
  • 350 gr. de xocolata amb llet (75 gr + 150 gr + 125 gr)
  • 100 gr. de neules
  • 100 gr. de Crema de xocolata per untar
  • 50 gr. de cereals d’arròs inflat de xocolata
  • 280 gr. d’ametlla crua pelada i en pols ( 250 gr + 30 gr)
  • 100 gr. de nous pelades i trencades
  • 50 ml. de nata líquida per a muntar
  • 125 gr. de xocolata fondant
  • 100 gr. de taronja confitada i una mica més per decorar
  • 40 gr. de llar de porc ( o de mantega o de margarina)
  • 4 motlles tipus glaçonera
  • 1 motlle rectangle que pugui anar al forn

com fer torró casolà en 1 hora 02Torró d’Ametlla Torrada

  1. Posar en un bol 150 gr. de sucre glaç i 200 gr. d’ametlla torrada, pelada i triturada i barrejar. Afegir-hi 1 rovell d’ou i 1 cullerada sopera de mel. Barrejar bé.
  2. Prémer amb força perquè quedi ben compacte en el motlle en què s’ha de posar al forn.
  3. Preescalfar el forn i posar a coure a 180 graus durant 10 minuts. Refredar i desmotllar.

com fer torró casolà en 1 hora 04Torró de Nata-nous i xocolata blanca

  1. Coure a foc baix durant uns 3 minuts 200 gr. de sucre glaç amb 50 ml. de nata. Remenar constantment.
  2. Fondre al microones a intèrvals curts de temps els 25 gr. de xocolata blanca. Afegir a la barreja anterior i remenar.
  3. Afegir 250 gr. d’ametlla en pols i els 100 gr. de nous trencades. Remenar bé.
  4. Premsar bé al motlle elegir. Refredar.

com fer torró casolà en 1 hora 03Torró de Neules

  1. Fondre al microones a intèrvcals curts de temps 180 gr. de xocolata blanca amb 75 gr. de xocolata amb llet.
  2. Trinxar 100 gr. de neules i afegir a la barreja anterior.
  3. Barrejar molt bé i posar al motlle per que es refredi.

com fer torró casolà en 1 hora 05Torró de xocolata amb arròs

  1. Fondre al microones a intèrvals curts de temps 150 gr. de xocolata amb llet i 100 gr. de crema de xocolata per untar.
  2. Afegir a la barreja 100 gr de cereals d’arròs inflat.
  3. Posar a refredar al motlle desitjat.

com fer torró casolà en 1 hora 06Torró de xocolata i taronja

  1. Fondre a foc baix 150 gr. de xocolata fondant, 150 gr. de xocolata amb llet, 40 gr. de llar de porc (o mantega o margarina), i 25 gr. d’ametlla en pols. Triturar bé.
  2. Afegir-hi 100 gr. de taronja confitada a daus. Remenar.
  3. Posar al motllo i escampar rodelles de taronja confitada per la part de sobre (o a la part del fons del motllo, si es voldrà girar). Deixar refredar.

com fer torró casolà en 1 hora 07Com podeu veure, l’elaboració és ben senzilla, i només cal tenir prèviament picats alguns dels ingredients. Com a motllos, aquest any nosaltres hem fet servir bricks de llet partits del llarg, però serveix qualsevol motlle d’alumini. Si es fan servir túpers, potser aniria bé per a desmotllar haver-los untat amb una mica d’oli de gira-sol.

I si us animeu a fer-ne per a regalar, us proposem aquesta manera d’embolicar-los amb paper de cel.lofana, cordillets i etiquetes que queden molt bé. Bon profit i bones festes!

 

 

6 comentaris (+add yours?)

  1. Joana - a l'aTAC!
    des 21, 2014 @ 12:36:45

    Quina bona pintaaaa! Gràcies per explicar-ho tan bé!!!

    Respon

  2. Magda
    des 21, 2014 @ 22:13:41

    Mmmmmmmmmmmmm Elisabet segur que estan boníssims !!!!!!! Molt bones festes família!!!!
    Petonets !!!!!!

    Respon

  3. angaleta
    des 29, 2014 @ 20:00:44

    I jo on era! Me’ls he perdut! Però no et preocupis: recuperaré el temps perdut… penso fer-los demà mateix!
    Feliç i dolç 2015!

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: