Fulles perforades per a un collage de tardor

fulles naurals perforades per a fer un quadre 01Malgrat per tot arreu ja hi ha senyals del Nadal que arriba, el paisatge que veiem al nostre voltant encara ens diu que estem a la tardor. Desenes de fulles de tornassolats vermells, ocres i marrons, encatifen les voreres i a vegades és difícil contenir-se de recollir-ne unes quantes… Encara és tardor. I aquesta tardor tan bonica i curta que hem tingut aquest any, també es mereix un comiat ben digne…

fulles naurals perforades per a fer un quadre 04Aquesta activitat que presentem avui l’hem dut a terme força dies al llarg de tota l’estació, ja que retallar i perforar són activitats que encanten als nens. Sovint hem tingut a la sala, una tauleta amb fulles, tisores i troquels, amb els que a vegades en feiem collages diversos i a vegades manipulavem pel pur plaer de manipular, sense objectiu final.

Per a fer aquesta composició, només ha calgut retallar dues siluetes d’arbre en un foli marró i clavar-los en dos fulls grocs en els que els nens han escampat siluetes de fulles per representar la tardor. I com que durant la tardor les fulles estan per tot arreu, no només a les branques dels arbres, han creat lliurement.

fulles naurals perforades per a fer un quadre 05

fulles naurals perforades per a fer un quadre 08

Foradar les fulles ha estat molt atraient per ells, però molt complicat, perquè les primeres que havíem recollit, malgrat tenir una preciosa gamma de vermells, estaven molt cargolades i això dificultava la introducció a la perforadora, cosa que vàrem solucionar en sessions posteriors canviant les fulles que teníem per altres de més grans. També és imortant anar substituint les fulles a mesura que es vagin assecant perquè així no s’esmicolen en manipular-les.

Agafar els perfils troquelats també ha estat una feina de precisió ja que el tamany és tant petit que dificulta l’execució del collage, però el gran, amb paciència ho ha anat aconseguint. El petit, després d’intentar-ho, s’ha decantat per utilitzar trossos esmicolats de fulles amb un tamany més adient als seus ditets.

fulles naurals perforades per a fer un quadre 07

fulles naurals perforades per a fer un quadre 11

I per últim, posar cola i clavar les fulletes al paper, també ha estat entretingut. Ho han provat de diverses maneres i al final han pogut descobrir que si posen la cola al paper i després hi posen les fulles, el procés es simplifica moltíssim, malgrat després el paper estigui excessivament enganxós per zones sense decorar.

fulles naurals perforades per a fer un quadre 06En definitiva, que hem estat durant unes quantes sessions amb fulles, tisores i troquels per la sala però el desordre d’aquesta proposta intermitent i continuada ens ha permès viure  i gaudir d’una manera més intensa d’aquesta estació tant poètica i bonica, observar i manipular els diferents tipus de fulla que hi ha i crear un bonic record amb elles.

5 comentaris (+add yours?)

 1. camino
  des. 15, 2013 @ 18:27:37

  quina idea més original, no se m’hagués acudit mai !!!! me l’apunto !!!
  Motes gràcies !!

  Respon

 2. Meritxell
  des. 16, 2013 @ 13:05:45

  La tardor sempre és una estació molt maca per a experimentar. M’encanta aquest troquelador (he aprés avui aquesta paraula 🙂 en forma de fulla !!!
  Enganxar i desenganxar …. molt bona feina i un bon aprenentatge per aquestes tardes “fredes”

  Respon

 3. Trackback: Corona, collaret i mòbil de fulles cosides | manetesicosetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: