Galetes de xocolata per llegir

galetes de xocolata per llegir 06Ja he explicat en alguna ocasió que tenim un súper robot de cuina que ens ho fa tot molt bé, molt ràpid i sense embrutar gairebé gens, de manera que m’he tornat molt mandrosa i pràctica a la cuina, però que de tant en tant, m’agrada fer receptes artesanals amb els nens per donar-los l’oportunitat de remenar textures, observar com els aliments es barregen entre ells, com canvien d’estat amb l’aplicació de calor o de fred, de practicar habilitats manuals a les que no estan acostumats i compartir una estona en familia.

galetes de xocolata per llegir 01galetes de xocolata per llegir 02

Doncs aquesta vegada us explicaré el dia que aquestes vacances de primavera passades vàrem fer galetes de xocolata amb forma de lletres, ideals per fer tot el que he dit abans i per a que el meu gran a més a més practiqui llegint-les i composant paraules quotidianes i els nostres noms.

Per al nostre petit, va ser gairebé el seu debut a la cuina ja que el vàrem deixar marranejar tant com va poder i ens vàrem armar de paciència per deixar-li fer les accions culinàries a ell. El gran va entendre que ara li tocava al petit perquè ell ho havia fet moltes vegades mentre el petit s’ho mirava d’aprop i amb col.laboracions puntuals. El rol del gran va ser d’ensenyar-li al petit una mica com s’havien de fer les accions i així estava entretingut. La seva part estel.lar va ser a posteriori amb les lletres.

galetes de xocolata per llegir 03

galetes de xocolata per llegir 05

Igual que el dia que vàrem fer les primeres galetes de mantega, tampoc no posaré la recepta perquè n’hi ha moltíssimes i cadascú pot fer la que li agradi més. De fet, totes són similars. L’únic consell que donaré és que per fer les de xocolata, enlloc d’afegir el cacau en pols del que es fa servir pels esmorzars, utilitzeu cacau pur, sense sucre, ja que la recepta ja és prou dolça i la intensitat del cacau és la clau perquè quedin unes galetes espectaculars. Nosaltres, a més, hi vàrem afegir en fred unes gotes de xocolata per fondre per trobar-hi trossets…

galetes de xocolata per llegir 08

Els petits s’ho varen passar pipa fent la barreja de la massa i després, allisant-la amb la mà i prement amb els motlles de les lletres. L’única cosa que cal tenir en compte a l’hora de fer les lletres, és que les vocals i algunes lletres com la L, la R, la M s’han de repetir perquè són més freqüents que d’altres a la nostra llengua. Per treure les lletres de xocolata del motlle els va caldre un xic d’ajuda per què es trencaven, potser perquè els motlles no eren de rebosteria sino de plastelina. El petit no va parar de menjar massa crua i li vàrem haver d’enretirar la trona de la taula perquè no arribés a la massa per por d’un mal de panxa, però és que era tan bona!

Aquí a la  fotografia del gran jugant amb les lletres podeu veure com queden després de coure-les i espolvorejar-les amb sucre candi. Hi veureu també dos conillets de Pasqua i una macrogaleta amb les siluetes de la nostra familia que vàrem fer amb la resta final de la massa.

galetes de xocolata per llegir 07

Una vegada acabada l’elaboració, el gran va jugar-hi molt a gust durant un parell o tres de dies. Hi hagués jugat molt més però és que ningú es podia resistir a menjar una o altra lletra i és clar, en pocs dies es va acabar la possibilitat de fer gaires paraules i les galetes i el joc varen finalitzar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: