Coca de cireres i xocolata negra

coca de cireres i xocolata negra 06Si l’any passat vàrem pintar amb cireres, va ser per reaprofitar les que ens havien sobrat de fer aquesta coca. De veritat que aquesta coca de cireres és boníssima, però si a més hi afegeixes trossets de xocolata negra per fondre, el gust és meravellòs. Per això, ara que ja tornen a aparèixer les cireres a les taules us faig la proposta de cuinar aquesta coca amb els vostres fills. Com sempre, és una oportunitat de passar una estona junts, fent pastetes i aprenent amb les textures i les barreges. Segur que us divertireu!

Ingredients:

(un potet de mesura que servirà per tota la recepta)

  • 3 mesures de farina
  • 2 mesures de sucre
  • 1 mesura de llet (o 1 iogurt , natural o amb gust)
  • 1 mesura d’oli
  • 3-4 ous
  • 1 sobre de llevat en pols
  • 2-3 mesures de cireres a quarts
  • 1-2 mesures de xocolata per fondre engrunada de manera irregular

coca de cireres i xocolata negra 01acoca de cireres i xocolata negra 01b

Elaboració:

  • tallar la xocolata a trossos i després picar-la de manera irregular perquè quedin trossos sense fondre
  • rentar, treure el pinyol i tallar les cireres a trossos grans
  • barrejar bé tots els ingredients
  • preescalfar el forn a 180 graus
  • coure uns 25-30 minuts (estarà a punt quan el punxis cap al centre i el punxó surti net)
  • (si el voleu coure al microones, cal que el poseu en un motlle de corona perquè es faci uniformement i el poseu els primers 15 minuts a mitja potència i després els darrers 5 a màxima potència. Punxeu i en quant el punxò surti net, traieu-lo del microones, si no, aneu afegint minut a minut fins que ho estigui).

coca de cireres i xocolata negra 02

coca de cireres i xocolata negra 03

Com veieu, és ben senzilla de fer. Nosaltres la vàrem fer l’any passat quan el meu gran tenia dos anyets i mig i, tal com es veu a les fotos, em va ajudar amb molt d’interès en tots els passos: trencar la xocolata amb força, omplir les mesures de farina, de sucre i d’oli, abocar-les, trencar els ous, barrejar, afegir les cireres i la xocolata, i tastar-la després, com a recompensa final d’un treball ben fet…  Trencar els ous continua éssent l’activitat estrella, a hores d’ara, encara no em deixa fer ni una senzilla truita sense esclafar ell els ous!

coca de cireres i xocolata negra 04coca de cireres i xocolata negra 05

M’encanta deixar que trastegin amb mi a la cuina, especialment els caps de setmana que anem més bé de temps: és una oportunitat tan bona d’aprendre, practicar i passar-ho bé!

Si proveu aquesta recepta, ja em direu si us ha sortit bona…

5 comentaris (+add yours?)

  1. petitmon
    jun 16, 2013 @ 12:05:44

    Hola!
    Gràcies pel teu comentari a Petit món. Et felicito pel treu treball amb els teus fills, segur que les experiències que els fas viure els enriqueixen un munt i aprenen moltíssim, enhorabona!!!
    Una abraçada
    Anna

    Respon

    • elisabetsalie
      jun 18, 2013 @ 20:38:23

      De res, segur que el teu blog ens inspirarà més d’una vegada… Gràcies per les felicitacions, m’encanta estar al costat dels nens, proposar-los sorpreses i veure com evolucionen. M’encanta participar en tot el que fan i fer-ho amb ells.

      Respon

  2. Eva
    jun 18, 2013 @ 17:32:36

    Hola aquesta tarda hem fet el pastís seguint la teva recepta!!! A la nit el tastarem

    Respon

  3. Trackback: Coca de castanyes amb xocolata blanca | manetesicosetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: