La nova llegenda del castell

façana castell cartró… o com fer volar la imaginació amb un castell fet de dues caixes de bolquers enganxades.

Més que no pas una entrada pròpiament dita, és la narració d’una anècdota de diumenge a la tarda. Estàvem tots quatre jugant i el pare va voler fer la façana d’un castell perquè poguéssim escenificar en carn i ossos (per enèssima vegada) la llegenda de sant Jordi.

Dues capses obertes i enganxades amb cinta entre elles; amb retallets de les solapes que sobraven, va fer uns peus perquè s’aguanti dreta; uns merlets i una porta tallats a cop de cúter, uns quants traços de retolador, i ja teníem la façana del nostre flamant castell!

Amb uns quants barrets i complements de disfresses i tot el que hem après de diversos llibres sobre castells que hem llegit, ja podiem jugar a ser personatges medievals.

Les escenens es succeïen: lluites de cavallers, rescats de princeses, encanteris de mags… Una llarga estona d’imaginació, d’entrar i sortir per la porta, d’amagar-se a les torres, d’aventures diverses  i atacs de riure i pessigolles barrejats.

Aquesta fotografia és la de l’història final: el papa feia de bufó de la cort, el gran de cavaller, el petit de mag i la mama de princesa que filmava. De cop, el bufó ha de deixar de ballar i dir poemes per transformar-se en drac. El drac segresta a la princesa i se la vol menjar.  El cavaller lluita amb el drac i el guanya. I el mag, que ha entès que la princesa és un menjar, va a buscar, ben content, la sal i l’oli de la cuineta per amanir-la i fer-la més bona de gust! 😀

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: