Joc de llums, colors i miralls

Un altre dels kits que ens han portat els Reis ha estat un conjunt de miralls i llanternes per jugar a fer la rateta al passadís de casa. Però hi vaig voler afegir un toc de color amb filtres de diferents densitats perquè a poc a poc vagin aprenent la diferència entre ser transparent, translúcid i opac.

llanternes, miralls i filtres 02

llanternes, miralls i filtres 01

Al migdia vaig fer uns cercles de paper de cel.lofana de colors, uns altres de paper de seda també de colors i uns altres de cartolina negra amb algun forat o alguna trama que deixi passar la llum i així poder aconseguir algun efecte curiós. Els vaig plastificar i el petit, tan bon punt els va veure, s’hi va llançar a explorar-los. Sempre que pot juga a TAT amb els vitralls que vaig fer fa temps per al seu germà. Li encanta veure la seva realitat tintada!

llanternes, miralls i filtres 03llanternes, miralls i filtres 07

A la tarda, després de la migdiada, vàrem anar cap al passadís per tenir l’espai acotat i sense distraccions. Vàrem apagar els llums i vàrem encendre les llanternes, desant a l’abast dels nens la capsa amb els filtres i els miralls.

llanternes, miralls i filtres 04

llanternes, miralls i filtres 06

Jugant, jugant vàrem descobrir que els cercles de colors es fan grans o petits si s’allunyen o s’acosten a la paret o a la llanterna; que les figuretes retallades dels filtres opacs es projecten a la paret i es veuen millor si el filtre s’acosta a la paret; que podem combinar diversos filtres per obtenir efectes diferents: cercles cromàtics combinats o trames acolorides…

També vàrem descobrir que els filtres de colors davant la llanterna fan diferents intensitats de llum, i que si posem un mirall davant la llanterna, la llum desapareix de la paret i la podem trobar a la nostra esquena o a la nostra samarreta. El nostre gran va aprendre a fer la rateta mentre el petit jugava a perseguir la llum del mirall!

llanternes, miralls i filtres 09

llanternes, miralls i filtres 08Queda molt per explorar i per entendre sobre tot això, però anirem repetint l’experiència fins que esgotem el tema. Va ser tan divertit deixar-nos sorprendre tots quatre dels efectes que aconseguíem! Des de sempre que les llanternes han atret els nostres nens, però si hi afegim uns mirallets i uns filtres de colors, tenim joc de llums per estona.

4 comentaris (+add yours?)

  1. Mònica
    febr. 07, 2013 @ 22:37:42

    Molt xula l’entrada! A casa no tenim tirada cap aquest tipus de jocs, així que vaig prenent nota!

    Respon

  2. Trackback: Per afegir a la Carta als Reis: les nostres Eines | manetesicosetes
  3. Trackback: Un arc de Sant Martí al passadís… i un mural de Primavera! | manetesicosetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: