Cargols a casa

De tant en tant, amb els enciams frescos de l’hort de l’avi ens arriba una familia de cargols. Els agafem i posem en un túper amb enciam moll i hi fem uns foradets a la tapa per tal que puguin respirar. Cada dia el nostre fill els canvia la fulleta d’enciam, i els tira un xic d’aigua, per tal que estiguin còmodes a la seva nova casa. Se’ls mira, i fins i tot alguna vegada els vol acariciar, “molt fluixet” li diem, els canta la cançò del cargolet, i tot seguit, tanca la tapa i els deixa reposar.

La primera vegada que ho vàrem fer va ser l’estiu passat, i aleshores només tenia un anyet i mig. Li va encantar cuidar-los! Però quan els cargols ja començaven a ser massa grans, els vàrem deixar en uns matolls a prop de casa perquè visquessin en llibertat. Al llarg de tot l’hivern, cada vegada que hi passem per davant, ell busca els cargolets i els diu adéu amb la maneta.

Aquest any, hem repetit l’experiència expressament. A més, ens hem proposat repetir-ho totes les vegades que arribin cargols entre les verdures de l’hort. Fins i tot hem comprat un aquari transparent amb una tapa ventil.lada de color vermell perquè, a partir d’ara, sigui oficialment la seva caseta.  Pensem que és molt important que els nens creixin sentint respecte cap a la natura, de manera que, cuidant, netejant i alimentant els cargols durant el temps que estan a casa, mentre tornem al poble dels avis i els podem alliberar entre la natura, el nostre fill va adquirint aquest concepte de responsabilitat envers altres éssers vius.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: